​Batman Umut Kervanı'ndan İdlib'e acil yardım çağrısı

​Batman Umut Kervanı'ndan İdlib'e acil yardım çağrısı

Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, Suriye'nin İdlib kentinde yaşanan insanlık dramınına dikkat çekerek, Batmanlı bütün hayırseverleri yardım kampanyasına destek vermeye çağırdı.

İdlib'e her türlü yardım malzemesi ulaştırdıklarını söyleyen Işık, "Umut Kervanı olarak İdlib'de yerinden yurdundan edilip insani dram yaşayan kardeşlerimize ayni ve nakdi yardım ulaştırmak amacıyla çalışma başlatmış bulunmaktayız. Bu kapsamda battaniye, giyim, bebek bezi, mama, gıda kolisi, yakacak, çadır, bot ve mont gibi acil insani yardım malzemeleri ulaştırıyoruz." dedi.

"Bu drama sessiz kalmayın"

İdlib'te yaşayan 3 milyon kişinin yeni bir krizle karşı karşıya kaldığına işaret eden Işık, "Türkiye sınırında yaşanan son olaylar 250 binden fazla kişinin daha göç etmesine neden oldu. Her şeylerini geride bırakıp canını kurtaran insanlar buldukları bir zeytin ağacının dibinde yaşamaya çalışıyor. Sarınacak battaniye, yiyecek ekmek bulamayan yüzbinlerce insan dışarıdan gelecek yardımlara ihtiyaç duyuyor. Bizler de insani olarak bu duruma sessiz kalamayız. Yaptığımız görüşmeler neticesinde İdlib'de yokluk içinde olup evlerinden ve yurtlarından olan insanların yokluk ve açlıktan ölmemeleri için bütün halkımızı da bu drama güçleri nispetince sessiz kalmamaları için yardım çağrısında bulunuyoruz." diye konuştu.

"İnsani yardım malzemeleri ulaştırmayı hedefliyoruz"

Açıklamasının devamında Işık, şunları söyledi: "Umut Kervanı olarak başta nakdi olmak üzere insani dram yaşayan İdlibli mazlum ihtiyaç sahiplerine battaniye, giyim, bebek bezi, mama, gıda kolisi, çadır, bot ve mont gibi insani yardım malzemeleri ulaştırmayı hedefliyoruz. Rabbim şimdiden katkıda bulunan ve bulunacak olan tüm hayırseverlerden razı olsun."

İLKHA


​Batman Umut Kervanı'ndan İdlib'e acil yardım çağrısı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.