Batman Valisi Türkiye'nin en iyi üniversitelerine yerleşen öğrencileri kabul etti

Batman Valisi Türkiye'nin en iyi üniversitelerine yerleşen öğrencileri kabul etti

Batman’da YKS’de Türkiye genelinde ilk 10 bine giren öğrenciler Vali Hulusi Şahin'i ziyaret ettiler.

Batman’da 2018-2019 eğitim öğretim yılında liseden mezun olup Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) Türkiye genelinde ilk 10 bine giren öğrenciler, Vali Hulusi Şahin'i ziyaret etti.

Ziyaret sırasında öğrencilere, Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okul müdürleri, öğretmenleri ve aileleri eşlik etti. 

Valilik toplantı salonunda Türkiye'nin en iyi üniversitelerine yerleşen 55 öğrenciyi kabul eden Vali Şahin, gösterdikleri başarından dolayı öğrencileri tebrik etti. 

Öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Vali Şahin, "Evlatlarımızı çok güzel yetiştirip başarılı sonuçlar almalarına vesile olduğunuz için okul müdürleri ve öğretmenleri olarak ne kadar övünseniz azdır. Tabii ki, en büyük teşekkürü çocuklarımızın yanında, anne ve babalarına etmek lazım. Bir anne ve babanın en mutlu anı çocuklarının başarılı olduğunu görmektir. Anne ve babanıza verebileceğiniz en güzel hediyeyi ilk 10 bine girerek sizler verdiniz. Genç kardeşlerim şunu asla unutmayın; hayat yolculuğunda çok önemli bir virajı döndünüz ama yolunuz henüz bitmedi. Temel prensiplerden asla şaşmamalısınız. Üniversite sınavında, belli bir disiplin ve iş ahlakıyla çalıştığınız için başarılı oldunuz. Bu başarıyı, bundan sonraki hayatınızda da devam ettirmelisiniz.” dedi.

Konuşmasının devamında “Sizler Türkiye'nin elit öğrencilerisiniz” diyen Şahin, şunları söyledi, “Yaklaşık 3 milyonluk bir jenerasyonun ilk 10 bine giren öğrencilerisiniz. Bunun anlamı, bu ülke ve bu millet sizden öncelikle sonuç bekliyor. Çünkü lokomotif görevi yapacak olan sizlersiniz. Bu büyük bir sorumluluk. İyi organize olursanız başaramayacağınız hiçbir şey yoktur. Genç bireyler olarak aklınızı kimseye kiraya vermeyiniz. Sizler iyi düşünen, dünyayı tanıyan ve bilen insanlarsınız. Okuyan, düşünen, tahlil eden ve daha sonra kendi doğrusunu ortaya çıkaran insanlar olmalısınız. Dolayısıyla ne okuyacaksanız, neyi düşünecekseniz ve neye inanacaksanız onu etraflıca düşünün, öğrenin ve analiz edin."  

Konuşmanın ardından öğrencilere çeşitli ödüller veren Şahin, öğrencilere başarılar diledi.  

Vali Şahin daha sonra Liselere Giriş Sınavı’nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Gültepe Ortaokulu öğrencisi Alye Gündoğdu’yu tebrik ederek, cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler