Batman'da pastane ve lokantalarda "içerde servis yasağı" esnafı etkiledi

Batman'da pastane ve lokantalarda "içerde servis yasağı" esnafı etkiledi

İçişleri Bakanlığının Corona virüsü tedbirleri kapsamında aldığı, 'lokanta, restoran ve pastane' gibi yemek yenilen yerleri kapsayan işyerlerinde sadece paket servis yapılabileceğine yönelik kararın yürürlüğe girmesi esnafı zor durumda bırakıyor.

Batman'da lokanta, restoran ve pastane gibi işyerlerinin yalnızca evlere servis hizmeti yapmaları kısıtlamasına uyan esnaf, satışlarının büyük oranda düştüğünü, iş yapamaz hale geldiklerini belirtti.

Kentteki birçok esnaf karara uyarak iş yerlerindeki sandalyeleri kaldırdı.

Karara uyan pastane işletmecisi Sedat Künç, müşteri sayısının düştüğünü, 23 personelden 3 kişinin kaldığını söyledi.

"Virüs bizi çok etkiledi"

Künç, "Corona virüsü tedbirlerine uyarak kafemizi düzenli olarak dezenfekte ediyor, her gün detaylı temizlik yapıyoruz. Yaklaşık 4 gündür kapalı durumdayız, müşterilerin oturması kesinlikle yasaktır. Kafe içinde oturma yasağı olduğundan müşteri sayımızda bayağı düşüş oldu. Corona virüsten önce 23 personelle çalışıyorduk, şu anda 3 personelle çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmasına devam eden Künç, şunları söyledi: "Satışlarımız çok düştü. Normal şartlarda 20 tepsi ürün satarken, şu anda 5 tepsiye düştük. Corona virüs bizi çok etkiledi. Kira ve personel maaşlarımızı çok zor çıkarıyoruz. İşten çıkan arkadaşlarımız çok zor durumdalar, iş bulamıyorlar. Yetkililerden bir destek bekliyoruz. Bu salgını halkımızın da desteğiyle yeneceğiz inşallah."

"Destek bekliyoruz"

Satışlarının düştüğünü ifade eden lokanta işletmecisi Suat Önal, "Corona virüs hastalığının geldiği günden beri satışlarımız gün be gün düşüşe geçti. Normal şartlarda günde 200 kilogram kanat satarken şu anda 15 kilogram satabiliyoruz. Masraflarımızı çıkaramıyoruz. Bin 500 lira kiram, 5 elemanın maaşı, diğer giderler var. Yükümüz çok, devletten esnafa destek çıkmasını istiyoruz. İçişleri Bakanlığının kafe ve lokantalarda içerde servis yasağına uyuyoruz." diye konuştu.

Virüsten en kısa sürede kurtulmayı ümit ettiklerini dile getiren Önal şunları söyledi: "İçerde servis yasağı nedeniyle sadece paket servisi yapıyoruz. 12 eleman çalıştırıyordum, işlerin düşmesinden dolayı şu anda 5 eleman tek kaldı. Biz de kapatmak isterdik ama kira, elektrik, su, personel maaşlarını ödeyemez durumdayız. İşyeri olarak temizliğe ve hijyene çok dikkat ediyoruz. Temennim ülkemizin en kısa şekilde bu hastalığı atlatmasıdır."

İLKHA

Ç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler