Belçika'da aşırı sağcı N-VA lideri: İslam'a ilişkin her şey kabul edilmemeli

Belçika'da aşırı sağcı N-VA lideri: İslam'a ilişkin her şey kabul edilmemeli

Belçika'da aşırı sağcı N-VA lideri de Wever, "Müslümanların kamu alanlarında dini simgeleri kullanmaya yönelik ısrarı gerginliğe neden oluyor. İslam'a ilişkin her şey kabul edilmemeli." dedi.

Belçika'da aşırı sağcı N-VA lideri ve Anvers Belediye Başkanı Bart de Wever, "Müslümanların kamu alanlarında ve eğitimde dini simgeleri kullanmaya yönelik ısrarı gerginliğe neden oluyor. İslam'a ilişkin her şey kabul edilmemeli. Ben bunu boyun eğmek olarak görüyorum." dedi.

Flamanca yayın yapan De Zondag gazetesine röportaj veren de Wever, İslam karşıtı açıklamalar yaptı.

Dini sembol ve söylemlerin kamu alanında kısıtlanması gerektiğini öne süren de Wever, "Şahsen ben tüm okul ve devlet kurumlarında başörtüsünün yasaklanması gerektiğini düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Mülteci karşıtı tutumuyla da bilinen de Wever, "Kimliğimizin temel yapısı, değerlerimiz ve kurallarımız baskı altında." dedi.

De Wever, "Bazı partiler başörtüsünü de özgürlük sembolü olarak görüyor. Bence bu çok tuhaf, toplum Hristiyanlığın rolünü azaltmak isterken, İslam'a ilişkin her şeyi kabul ediyor. Ben bunu boyun eğmek olarak görüyorum." şeklinde konuştu.

2013 yılından beri Anvers'in belediye başkanı olan de Wever'in açıklamalarının ekim ayında gerçekleşecek yerel seçimlere hazırlık niteliğinde olduğu belirtilirken, açıklamaların yerel seçimler için popülist propaganda niteliğinde olduğu dile getirildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.