Bıçaklanarak öldürülen Barış Çakan’ın babası yaşananları anlattı

Bıçaklanarak öldürülen Barış Çakan’ın babası yaşananları anlattı

Dün akşam saatlerinde Ankara Etimesgut ilçesinde bıçaklanarak öldürülen, sosyal medya ve bazı haber sitelerinde Kürdçe konuştuğu için öldürüldü denilen Barış Çakan’ın babası yaşananları anlattı.

Ankara Etimesgut ilçesi Alsancak Mahallesi’nde ezan okunduğu sırada arkadaşının, yüksek sesle müzik dinledikleri için uyardığı 3 kişi tarafından bıçaklanarak öldürülen Barış Çakan’ın babası Nihat Çakan, yaşananları anlattı.

Aslen Ağrı’nın Patnos ilçesinden olan 20 yaşındaki Barış Çakan’ın cenazesi, Elvankent Söğüt Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Elvankent Mezarlığı’na defnedildi.

Olay anını anlatan babası Nihat Çakan, akşam ezanından 10 dakika önce abdest alan oğlu Barış Çakan’ı, arkadaşı B.A’nın dışarı çağırdığını ve müsaade isteyerek hemen döneceğini söylemesi üzerine rıza gösterdiğini söyledi.

Akşam namazını kıldıktan sonra oğlunun dönmediğini ve arkadaşı B.A’nın kendisini telefonla araması üzerine dışarı çıktığını ifade eden Çakan, “Arkadaşı telefonda kavga ettiklerini ve kaçtığını, Barış’ında kaçıp eve gelip gelmediğini sordu. Bunun üzerine dışarı çıktım. Arkadaşını gördüm kavganın çıktığı yere götürdü. Olayın yaşandığı yere gittik ambulans ve polislerin hazır olduğunu gördük. Çocuğum yerdeydi.” dedi.

Olayın nasıl yaşandığı ile ilgili çocuğunun arkadaşının kendisine anlattıklarını da aktaran Çakan, şunları söyledi:

“Oğlumun arkadaşı, ‘Barış’ı çağırdıktan sonra gidip bir sigara içtik. O esnada 3 şahısta bir arabada yan tarafımıza geldiler. Arabada müzik dinliyordular. O esnada ezanın okunmasıyla arabadakilere ‘ezan hürmetine müziği kısın.’ dedim.’ Onlarda ‘dinimizi bize mi öğreteceksin?’ deyip kavga başlıyor. Kavga olunca Barış’ın arkadaşı kaçıyor. 3 şahıs beraber Barış’ı dövdükten sonra bıçaklıyorlar.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.