Bilim insanları heyeti Viranşehir'de bulunan Sefertepe'yi ziyaret etti

Bilim insanları heyeti Viranşehir'de bulunan Sefertepe'yi ziyaret etti

​Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinin eski Kale Mahallesine bağlı yukarı Darık mezrasında binlerce yıllık tarihe sahip olan Göbeklitepe’ye benzerliği ile dikkat çeken Sefertepe, Dünyanın ilgi odağı oldu.

Şanlıurfa Neolithic Project - Taş Tepeler organizasyonu kapsamında yurt içi ve yurt dışından çok sayıda bilim insani Viranşehir’de binlerce yıllık tarihe sahip olan Sefertepe’yi ziyaret etti.

Bilim heyeti, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ve ilçe kaymakamlığından yazı işler müdürü Haşim Yıldız, karşıladı.

Bilim insanlarından oluşan heyet, yaklaşık 4 ay önce İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Güldoğan’ın bilimsel danışmanlığında yapılan arkeolojik kazı çalışmalarından sonra, Sefertepe’yi ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Güldoğan, Sefertepe tarihi ve yapılan kazı çalışmaları ile ilgili heyete bilgi verdi.

Sefertepe’nin ziyaret edenleri büyüleyen bir atmosfere sahip olduğunu ifade Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, kazı sonuçları sonucu gün yüzüne çıkan tarihin heyecan verici olduğunu söyledi.

Sefertepe’de başlatılan kazı çalışmalarına destek olan herkese teşekkür eden Ekinci, kazı sonucu gün yüzüne çıkarılacak tarihin ilçe turizmine, ekonomisine, ilçenin tanıtımında ve bölgeye olumlu etkileri olması temennisinde bulundu.

İlçede yer altı tarihinin gün yüzüne çıkarılması için her türlü desteği vereceklerinin altını çizen Ekinci, ziyaretlerinden ötürü heyete teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler