Bingöl'de 23 günde bin 688 kişi kan bağışında bulundu

Bingöl'de 23 günde bin 688 kişi kan bağışında bulundu

Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi Bölge Koordinatörü Mehmet Kaddafi Mücde, Bingöl’de 23 günde bin 688 ünite kan bağışı topladıklarını söyledi.

Kızılay’ının en anlamlı görevlerinden biri de kan bağışı sorununun giderilebilmesi için gerçekleştirdiği kapsamlı faaliyetlerdir.

Bu kapsamda Kızılay; 18 Bölge Kan Merkezi, onlara bağlı 69 Kan Bağışı Merkezi, kan alımı birimleri ve geçici ekiplerle Türkiye genelinde kan bağışlarını kabul etmektedir. Ülke genelinde 4 büyük laboratuvara sahip olan Kızılay, bağışlanmış kanları uluslararası düzeyde en ileri teknolojik yöntemlerle test etmektedir.

6 İlde 48 hastanenin kan ihtiyacını karşılamak için kan bağış organizasyonları düzenlediklerini belirten Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi Bölge Koordinatörü Mehmet Kaddafi Mücde, “Kan, kaynağı yalnızca insan olan tek ilaçtır. Bu nedenle hedefte öncelikle kan değil, insan vardır. Dolayısıyla vatandaşlarımızın doğru bilgilendirilmesi ve kan bağışı konusundaki ilginin artırılması temel görevlerimiz arasındadır. 06-28 Şubat 2021 tarihleri arasında Bingöl merkez Dörtyol Saat Kulesi önünde Kan Bağış Tırımızda Bingöllülerden kan bağışı aldık. 23 günde Bingöl’den 1688 ünite kan bağışı yapıldı. Dünyayı ve ülkemizi saran, Covid-19 salgınından dolayı ülkemizin kan stoklarının kritik seviyelerde olması münasebetiyle, azalan kan stoklarını kritik düzeyin üzerinde tutmak adına Kızılay Diyarbakır Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi bölgesinde bulunan 6 ildeki (Diyarbakır, Batman, Mardin, Bingöl, Siirt ve Şırnak) 48 hastanenin kan ihtiyacını karşılamak için kan bağış organizasyonları düzenliyoruz. 23 gün boyunca toplamda 1688 ünite kan bağışının Kızılay stoklarında yer almasına vesile olduğunuzdan dolayı, dokunduğunuz hayatlar ulaştığınız bütün canlar için Kızılay adına ve milletimiz adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. 


Bingöl'de 23 günde bin 688 kişi kan bağışında bulundu

Bingöl'de 23 günde bin 688 kişi kan bağışında bulundu

Bingöl'de 23 günde bin 688 kişi kan bağışında bulundu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.