Bingöl’de yerel gazeteler duvardan okunacak

Bingöl’de yerel gazeteler duvardan okunacak

Bingöl’de Sanat Sokak’ta halkın günlük gazeteleri daha rahat okumaları amacıyla pano konuldu.

Daha önce şehrin muhtelif yerlerinde panolara günlük asılan yerel gazeteler, yerini Sanat Sokak’taki gazete panolarına bıraktı. Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün gazetecilerle yaptığı istişare sonrası Sanat Sokağa gazetelerin bırakılacağı sabit panolar yaptırdı.

Duvar gazeteciliğinin tarihi çok eski yıllara dayanıyor. Halkın camlara asılı gazeteleri okuma alışkanlığı oldukça önemli.

Gazete temsilcilerine pano anahtarlarını teslim eden Başkan Barakazi, yaptığı açıklamada, “Bingöl’deki yerel basının daha düzenli bir şekilde kitlelere ulaşması için gazeteci arkadaşlarla yaptığımız istişare sonrası Sanat Sokağına panolar monte ettik. Daha önce de şehrin muhtelif yerlerinde gazeteler tarafından bırakılan panolardan okunan gazeteler, şimdi daha düzenli hale getirildi. Bingöl’de günlük yayın yapan 9 gazeteyi aynı anda okuma imkânını sunuyoruz. Bu, kamu hizmeti ile vatandaşlarımız ücret vermeden memleketi hakkında bilgi sahibi olabilecek ve gelişmelerden haberdar olacak. Kentte yaşayan hemşerilerimiz Sanat Sokağına uğrayarak duvar gazeteciliği sayesinde yerel gazeteleri aynı anda ücretiz okuyabileceklerdir.” diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.