Bir Budist`in ölümü üzerine 7 Müslüman tutuklandı

Bir Budist`in ölümü üzerine 7 Müslüman tutuklandı

Yüzlerce Müslüman`ın öldürüldüğü, yakıldığı ve sürgün edildiği Myanmar`da tek bir Budist`e dokunulmazken; bir Budist`in ölümü üzerine 7 Müslüman tutuklandı

Myanmar`ın Müslümanların yaşadığı Arakan bölgesinde mahkeme, martta yaşanan olaylarda Budist rahibin öldürülmesiyle ilgili 7 Müslümanın tutuklanmasına karar verdi.

Avukat Thein Than Oo, müvekkillerinden birinin cinayet suçlamasıyla tutuklandığını belirterek, Myat Ko Ko`nun dine saygısızlık suçundan 2 yıl hapse mahkum olduğunu kaydetti. Than Oo, 2 yıl hapis cezasına çarptırılan 7 Müslümandan birinin erişkin olmadığını ifade etti.

Marttaki şiddet olaylarının çıkış noktası, Müslüman bir kuyumcuyla Budist müşterileri arasında yaşanan tartışmaydı. Olay, Meikhtila`da Müslümanlara karşı saldırılara neden olmuş, hükümet olağanüstü hal ilan etmişti.

Söz konusu kuyumcu ve 2 Müslüman çalışanı, nisanda aynı mahkeme tarafından ``hırsızlık ve yaralama`` iddiasıyla 14 yıl hapis cezasına çarptırılmışlardı.

Meikhtila`da saldırılarda çoğu Müslüman 43 kişi öldürülmüştü. Bu kişilerden bazıları Budist rahipler tarafından yakılmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.