Birecik'te evleri boşaltılan vatandaşlar mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

Birecik'te evleri boşaltılan vatandaşlar mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

​Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, geçen sene yaşanan heyelandan dolayı güvenlik gerekçesiyle evleri boşaltılan mahalle sakinleri, düzenlemiş oldukları basın açıklamasıyla yetkililere seslenerek mağduriyetlerinin sona ermesini istedi.

Heyelanın meydana geldiği Saha Mahallesi'nde toplanan vatandaşlara polis, Şanlıurfa'da bir ay süreyle tüm açık alan etkinliklerinin yasaklanmasından dolayı izin vermeyince, boşaltılan bir evin bahçesinde basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasına, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat ve HÜDA PAR Birecik İlçe Başkanı Murat Çimender de katılarak mahalle sakinlerine destek oldu.

Basın açıklamasını mahalle sakinleri adına Abdurrahman Güneş okudu.

Geçen sene yaşanan heyelandan dolayı güvenlik gerekçesiyle 38 evin boşaltıldığını belirten Güneş, “Birecik ve Halfeti arasındaki yolda; 2019 yılının Mayıs ayında heyelan yaşandı. Meydana gelen bu heyelandan sonra yetkililer harekete geçerek çeşitli tedbirler aldılar. Heyelanın meydana geldiği bölgenin üst tarafında bulunan Saha Mahallesi'nde evlerimizle ilgili de boşaltılma kararı alındı. Alınan karar sonrası bu mahallede bulunan evlere emniyet güçlerince tebligat yapıldı. Her sabah kapıya dayanan memurların ısrarlarıyla evlerimizden apar topar çıktık. İlçe Belediyesi kapılarımıza kaynak yaptırdı. Bu şekilde süreç içerisinde toplam 38 ev boşaltıldı.” şeklinde konuştu.

Kaymakamlığın kira konusunda kendilerine yardımcı olacağını söylemesine rağmen 6 ay sonra kira yardımının kesildiğini ileri süren Güneş, “Bize yapılan tebligatlarda, yaşanan heyelan nedeniyle evlerimizi bir an önce boşaltmamız gerektiği ve evlerimizin kamulaştırılacağı, kamulaştırma süresince Kaymakamlığa müracaatımız halinde kira yardımı yapılacağı belirtiliyordu. Bizde öyle yaptık. Ancak bize ödenen 6 ay kira ile taşınma masraflarıyla beraber ancak 2 aylık kiramızı ödeyebildik. 6 ay aldığımız kira yardımından sonra kamulaştırılma yapılmadığı için tekrar mahalle muhtarımız üzerinden Valilik, Kaymakamlık ve İl AFAD Müdürlüğüne müracaatta bulunduk. Ancak bu saate kadar herhangi bir cevap dahi verilmedi. Yani zor şartlarda hayatlarına devam eden bizler, yeterli maddi yardım alamadığımız gibi, sonrasında da yapılacağı bildirilen kira desteği de verilmedi.” ifadelerini kullandı.

Evlerinin kamulaştırılması konusunda ortada bırakıldıklarını savunan Güneş, “Bu hususla ilgili olarak, burada bir mağduriyet yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. İsterdik ki Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa'nın bütün milletvekilleri, en azından iktidarın milletvekilleri bizimle ilgilensin. Defalarca saydığımız siyasiler ilçemize, ilimize gelmiş olmalarına rağmen bunu yapmadılar. Altını çizerek belirtmek istiyoruz ki, özelikle gönül belediyeciliği vizyonuyla seçilen Büyükşehir Belediyesi'nin ilgisizliği ve iktidar partisinin ilçe başkanından bakanlarına kadar hepsinin tavrının bu şekilde olması, bizlere yaşadığımız mağduriyetten daha ağır geldi. Evet, 38 ev sahibi ve aileleri olarak geçen 7 ay boyunca hiçbirisinin gelip bize bir selam vermemesi, ilgilenmemesi yıllarca çoluk çocuğumuzun boğazından kısarak bu mahallede yaptığımız evlerimizden koparılmış olmamızdan daha fazla bizlerde iz bıraktı. Kendimizi üvey vatandaşmışız gibi hissettiğimizi belirtmek istiyoruz. Bunu asla unutmayacağımızın bilinmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Basın açıklamasının sonunda yetkililere seslenen Güneş, “Son olarak Cumhurbaşkanımıza, ilgili Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanı'na ve bu hususta bizlere yardımcı olabilecek tüm siyasetçilere sesleniyoruz. Bu ülkenin vatandaşı olarak hak ettiğimiz değerin bizlere hissettirilmesini, sosyal devlet anlayışının gereği olan maddi, manevi mağduriyetlerimizin bir an önce ortadan kaldırılması için gerekli çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz. Bizlere destek olmak için buraya gelen HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Sayın Mehmet Nakşi Erat, İlçe başkanı Murat Çimender, değerli mahalle sakinlerimize ve basın mensuplarına teşekkür ediyoruz.” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından vatandaşlar sessizce dağıldı.

İLKHA


Birecik'te evleri boşaltılan vatandaşlar mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

Birecik'te evleri boşaltılan vatandaşlar mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

Birecik'te evleri boşaltılan vatandaşlar mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

Birecik'te evleri boşaltılan vatandaşlar mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler