Bitlis Müftülüğü tarafından Kur'an kursları arası dini bilgiler yarışması yapıldı

Bitlis Müftülüğü tarafından Kur'an kursları arası dini bilgiler yarışması yapıldı

Bitlis İl Müftülüğü tarafından yaz Kur'an kursları arası dini bilgiler yarışması yapıldı.

Bitlis İl Müftülüğü tarafından, yaz Kur'an kursları arasında dini bilgiler yarışmasının finali gerçekleştirildi.  

Müftüler Camii'nde gerçekleştirilen ve 6 Kur'an kursunun katıldığı final yarışması Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha önce merkez ve ilçelerde yapılan yarışmada birinci olanlar, bu kez merkez ve ilçeleri temsilen katıldılar. Öğrenciler, kurs hocaları ve aileleriyle birlikte yarışmanın yapıldığı camiye geldiler.

Yarışma öncesi öğrencilere, yarışmanın kuralları hakkında bilgi veren Uzman Vaiz Safetullah Çiçek, daha önce yaptıkları elemelerin ardından bugün final yapılacağını belirterek, katılan öğrencilere başarılar diledi.

Yarışmanın kuralları hakkında öğrencileri bilgilendiren Çiçek, "Yarışmaya 6 Kur’an kursumuz katılıyor. Daha önce elemeler yapıldı. Elemeler sonucunda birinci olanlar bugün burada yarışacaklar.  20 soru sorulacaktır. Eşitlik bozulmaması halinde 10 yedek soruya geçilecek. Tüm sorular Kur’an kurslarımızda okutulan kitaplardan sorulacaktır. Kitap dışından sorular sorulmayacak. Hocalarınız bu konuları sizlere zaten anlatmış, sizler de çalışarak buraya geldiniz. Her sorunun cevaplandırılması için 20 saniye süre verilecek. Şimdiden hepinize başarılar diliyorum." dedi.

Yarışmada birinciliği Güroymak Hicret Kız Kur'an Kursundan Hatice Kübra Aysoy, ikinciliği Şeyh İshak Kur'an Kursundan Zehra Üzel, 3'üncülüğü Ahlat Ergezen Mahalle Kayı Camii Kur'an Kursundan Batuhan Akçelik elde etti. Birinciye 100 TL, ikinci ve üçüncü ve katılan tüm yarışmacılara ise 75 TL ödül verildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.