Bitlis’te namaz kılınacak camiler belirlendi

Bitlis’te namaz kılınacak camiler belirlendi

29 Mayıs 2020 Cuma günü belirlenen kurallara uyulması şartıyla cuma namazının kılınacağı şehir merkezindeki camiler belirlendi.

Bitlis İl Müftülüğü tarafından belirlenen camilerde uzun bir aranın ardından cuma namazları kılınacak. Cuma namazının kılınacağı cami isimlerinin yer aldığı afişler şehrin farklı noktalarına asılarak duyurusu yapıldı.

İl müftülüğünce yapılan duyuruda, “Camilerimizin abdesthane ve tuvaletlerinin kapalı olması nedeniyle abdestinizi ev veya iş yerlerinizde alarak belirlenen camilerimizde bulunulduğu sürede maskelerinizin çıkarılmaması ve kişisel seccadeleriniz ile gelinmesi gerekmektedir. Namazlarınızı önceden işaretlenerek belirlenen yerlerde kılınması gerekmektedir. Namaz kılınacak mekanlardaki giriş çıkışlarda ve içerde güvenli mesafenin ihmal edilmemesi, namaz öncesi ve sonrasında fiziksel temas ile musafahadan kaçınılması önem arz etmektedir.” denildi.

Yapılan duyurunun devamında ise, hastalık belirtisi taşıyan vatandaşların da cuma namazını evlerinde öğlen namazının farzı olarak eda etmeleri hem kendi hem de diğer vatandaşların sağlığı açısından önemli olduğu kaydedildi.

Bitlis şehir merkezinde namaz kılınacak camiler:

“Merkez Ulu Camii, Müftülük (Siteller) Cami, Şemsiye Mescidi (Vakıflar Bölge Müdürlüğü), Hüsrevpaşa Camii, TOKİ 2. Etap Camii, TOKİ 3. Etap M. Zeki Peker Camii, TOKİ 4. Etap Camii, Üniversite Camii, Cezaevi Hazreti Ali Camii, kutlu Doğum Camii, Eyüp Kenan Camii, Gazibey Camii, Fatih Kur’an kursu, Seyyit Mustafa Camii, 8 Ağustos Yeni Camii”


Bitlis’te namaz kılınacak camiler belirlendi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler