BM, Şam İzin Verirse İddialara Araştıracağız

BM, Şam İzin Verirse İddialara Araştıracağız

Dün Suriye`de kimyasal silahlarla toplu halde öldürülen insanlar için uluslararası kamuoyu harekete geçti.

Dünya çarşamba günü sosyal medyada yayınlanan Suriye’de kimyasal silah kullanıldığına dair görüntülerle çalkalandı.

Muhalifler, Beşar Esad güçlerinin başkent Şam’ın Doğu Guta bölgesinde düzenlediği saldırılarda 1,300 kişinin öldüğü açıklarken, amatör video kayıtlarında hayatlarını kaybedenler arasında çok sayıda çocuk var.

Henüz olay bağımsız kaynaklar tarafından doğrulamazken, Türkiye’nin de aralarında olduğu yaklaşık 35 ülke, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun’a mektup göndererek, Suriye’de bulunan BM misyonunun yeni iddiaları da bir an önce araştırmasını sağlamasını istedi.

BM Güvenlik Konseyi acil çağrıyla bir araya gelirken, toplantı sonunda üye ülkelerin gelişmelerle ilgili “derin kaygı duyduğu” vurgulandı. Genel Sekreter Yardımcısı Jan Eliason, “olayla ilgili soruşturma yapmayı umduklarını” belirterek, “Şam yönetiminin izin vermesi durumunda araştırma ekibinin alanda incelemelerde bulunacağını” söyledi.

Şok eden olay sonrası bir grup New York’ta bulunan BM Genel Merkezi’nin önünde protesto gösterisi düzenledi. Ellerinde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını ve dövizler taşıyan yaklaşık 75 kişilik grup, Güvenlik Konseyi üyelerini hedef alan sloganlar attı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.