BM: Gelişmekte olan ülkeler Coronavirus’ten çok daha etkilenecek

BM: Gelişmekte olan ülkeler Coronavirus’ten çok daha etkilenecek

​Birleşmiş Milletler’e göre gelişmekte olan ülkelerde, Corona kaynaklı ekonomik krizle mücadele etmek için 2,5 trilyon dolarlık yardım paketine ihtiyaç duyulacak.

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) “Gelişmekte Olan Ülkelere Covid-19 Şoku” adlı rapora yayımladı.

Rapora göre gelişmekte olan ekonomilerin, yüksek sermaye ihracı ve ihracat geliri kaybından dolayı büyük sarsıntı yaşayacağı belirtiliyor. Ekonomilerin alacağı darbenin, 2008 krizinden daha ağır olması bekleniyor.

Raporda alınması gereken önlemlere ilişkin gelişmekte olan ekonomilere bir trilyon dolar nakit para aktarılması ve borçların ödenmesi için bir trilyon dolar yardım paketi sağlanması gerektiği belirtiliyor.

BM raporunda, bu ülkelerdeki acil sağlık hizmetleri ve ilgili programlara da 500 milyon dolar ayrılmasının gerekeceği öngörülüyor.

Sahra Çölü’nün güneyindeki Afrika ülkelerinin yanı sıra Pakistan ve Arjantin’in en kötü etkilenecek ülkeler arasında olduğu ifade ediliyor.

Raporu hazırlayanlardan Richard Kozul-Wright, Coronavirus’ünün bu yıl ve gelecek yıl gelişmekte olan ülkelerde yol açacağı ekonomik zararın 2 ila 3 trilyon dolar olacağını söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.