BM Myanmar'daki şiddet olaylarını kınadı

BM Myanmar'daki şiddet olaylarını kınadı

Myanmar'daki darbe karşıtı göstericilere yönelik şiddet olaylarına ilişkin yazılı açıklamada bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, sivillere yönelik şiddeti kınadı.

Ölü ve yaralı sayısının artmasından ciddi şekilde rahatsızlık duyulduğunu belirten Dujarric, Myanmar'da göstericilere karşı ölümcül güç kullanılmasının ve ordunun keyfi tutuklamalarının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Dujarric, "Genel Sekreter, uluslararası topluma bir araya gelme ve Myanmar halkının iradesine saygı duyması için orduya net bir mesaj gönderme çağrısında bulunuyor." ifadelerine yer verdi.

BM İnsan Hakları Ofisi, Myanmar'daki güvenlik güçlerinin askeri darbe karşıtı protestolara müdahalesi sonucu en az 18 kişinin öldüğünü, 30'u aşkın kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Myanmar ordusu, kendine yakın siyasi grupların 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddialarını ortaya atması ve ülkede yükselen gerilimin ardından 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu.

Ordu, Dışişleri Bakanı ve ülkenin fiili lideri Aung San Suu Çii başta olmak üzere pek çok yetkili ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve 1 yıllığına olağanüstü hal ilan etmişti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler