Brezilya Cumhurbaşkanı Coronavirus’e karşı halkı oruç ve duaya davet etti

Brezilya Cumhurbaşkanı Coronavirus’e karşı halkı oruç ve duaya davet etti

​Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro, ülkesinin Covid-19 salgınından kurtulmasına vesile olması amacıyla halktan bir günlüğüne ulusal oruç çağrısında bulundu.

Evangelik Hristiyanların isteğini kabul eden Bolsonaro, Brezilya’nın Coronavirus’ün şerrinden korunması için bu Pazar gününün ulusal düzeyde dua ve oruç günü olarak görülmesi çağrısında bulundu.

Bolsonaro'nun bu talebi, “ülkede karantinaya son verilerek normal hayata geri dönülmesi” ve medyayı “Coronavirus’le ilgili yalan haberler yayınlayarak halkı korkutmakla” suçladığı halde gerçekleşiyor.

Bolsonaro, devlet ve belediye kapanışlarına karşı demiryolu kurmaya devam ettikçe politik olarak giderek daha da izole hale geldi ve bu da onlara aşırı riskli bir riske ekonomik açıdan feci yanıtlar verdi.

Oruç ve dua fikri, Bolsonaro taraftarları ve sosyal medyadaki evanjelikler tarafından büyük destek gördü.

Papaz Silas Malafaia, sosyal medyada orucun cumartesi gece yarısından başlayıp Pazar gününün yarısına kadar sürmesini önerdi.

Son verilere göre Brezilya'da şimdiye kadar 9 bin 56 kişi koronavirüse yakalanırken, 359 kişi de bu virüsten hayatını kaybetti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler