Budistler Daha Büyük Katliamlar için Eğitiliyor

Budistler Daha Büyük Katliamlar için Eğitiliyor

Mezhepçilik fitnesiyle Müslümanlar birbirlerini boğazlarken Myanmar'da Budist rahipler daha çok Müslüman öldürmek için askeri eğitim alıyor.

NAYPYİDAW –Myanmar’da Budist rahipler daha çok Müslüman öldürmek için askeri eğitim alıyor. İnsanlık tarihinin en vahşi işkencelerinin yapıldığı Arakan’da  Budist çetelerin katliamları devam ediyor.  Müslüman nüfusu Myanmar’da yok etmek için faaliyet yürüten çeteler daha profesyonel  cinayetler için ordu tarafından eğitilmeye başlandı.

Budist rahipler  Kaçin eyaletinde  askeri kamplarda Burma askerleri tarafından eğitiliyor. Çetelerin manastırlarda askeri mühimmat stoğu yaptıkları  belirtiliyor.

Müslümanların hunharca katledilmesinde başrol  oynayan 969 adlı Budist örgütün üyelerinin Burma ordusu tarafından eğitildiği görüntülendi. Liderliğini Ashin Wirathu adlı Budist rahibin  liderliğini yaptığı örgüt, Arakan’da bu güne kadar sayısızca cinayete imza attı.

Arakan’da sırf Müslüman oldukları için binlerce Arakanlı en vahşi şekilde katledildi. Bazı Müslümanlar diri diri yakıldı. Vahşi işkenceler altında inleyen mazlumların yardım çağrısı ise hep  sonuçsuz kaldı. Arakanlı  mazlumları Budist çetelerin insafına terk eden Müslümanlarsa, mezhepçilik fitnesiyle savaş meydanlarını doldurmaktan geri durmadılar. (İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler