Büro Memur-Sen'den zabıt kâtiplerini küçümseyen öğretim görevlisine tepki

Büro Memur-Sen'den zabıt kâtiplerini küçümseyen öğretim görevlisine tepki

Büro Memur-Sen, Zabıt kâtiplerini küçümsediği gerekçesiyle İstanbul Zaim Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi olan Dr. Ramazan Arıtürk hakkında suç duyurusunda bulundu.

Büro Memur-Sen, Katıldığı ulusal bir televizyon kanalında adliyelerde çalışan zabıt kâtiplerini küçümsediği gerekçesiyle İstanbul Zaim Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi olan Dr. Ramazan Arıtürk'e tepki gösterdi.

Büro Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Ünal Hisarkaya, Bu tür açıklama yapanların cezalandırılması gerektiğini belirterek konu ile ilgili gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığını kaydetti.

"Kabul etmemiz mümkün değildir"

2 Mart tarihinde bir açık oturum programında İstanbul Zaim Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi olan Dr. Ramazan Arıtürk'ün zabıt kâtiplerine yönelik olarak zabıt kâtipliği görevini ve mesleğini aşağıladığını savunan Başkan Hisarkaya, "Ne yazık ki Dr. Arıtürk talihsiz bir açıklama yapmıştır. Arıtürk ‘Bu arkadaşlarımız lise mezunu ve hâkimlerin sadece getir götür işlerine bakan, bir dosya inceleme yetkinliğine sahip olmayan, bir karar bakma şansı olmayan, Yargıtay kararlarının ne olduğunu anlayamayabiliyorlar. Daha çok örfi olarak gelenler, bunun bir sistematiği yok' açıklaması bilhassa üyelerimizin bilgilendirmesi ile öğrenmiş olduğumuz kadarıyla 81 ilde adliyelerde çalışan zabıt kâtipleri nezdinde büyük tepki toplamıştır. Bizlerin de böylesi bir açıklamayı kabul etmemiz mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

"Zabıt kâtiplerini aşağılayarak, Anayasa'yı ve Türk Ceza Yasası'nı açıkça ihlal etmiştir"

Dr. Arıtürk’ün ağzından çıkan sözlerini kulağının duymadığını ve sözünün nereye gideceğini düşünmeden konuştuğunu belirten Hisarkaya, "Bu konuyla ilgili ‘Laf ağızdan çıkana kadar senin esirin, ağızdan çıktıktan sonra sen onun esirisin’ şeklinde çok güzel bir atasözümüz var. Biz bu güzel atasözümüzü kendisine bir kez daha hatırlatıyoruz. Tüm zabıt kâtiplerini aşağılayarak, Anayasa'yı ve Türk Ceza Yasası'nı açıkça ihlal etmiştir.  Ayrıca görevlerinin gerektirdiği sorumluluklara aykırı hareket etmektedirler. Zabıt kâtipliği görevini icra eden kişilerin mağduriyetine neden olacak yöndeki bu söylem sebebi ile şüphelinin evleviyetle 5237 sayılı TCK'nın 125. ve 216. maddeleri ve devamında eylemine uyan TCK'nın ilgili maddeleri uyarınca cezalandırılması gerekmektedir." açıklamasında bulundu.

Hisarkaya, Genel Merkez bazında konu ile ilgili gerekli suç duyurusunda bulunulduğunu hatırlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.