CIA tarafından kaçırılan Afiyet Sıddıki için uluslararası panel düzenlenecek

CIA tarafından kaçırılan Afiyet Sıddıki için uluslararası panel düzenlenecek

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı, 2003 yılında ABD tarafından kaçırılıp hapsedilen bilim kadını Afiyet Sıddıki için uluslararası panel düzenleyecek.

Avukat Âdem Aksu moderatörlüğünde çevrim içi düzenlenecek olan panele, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Münevver Aktaş, İnsan Hakları Cemiyeti Başkanı Mehmet Karadağ, CCF Sivil Özgürlük Koalisyonu Stephen Downs, Afiyet Sıddıki'nin kardeşi Fevziye Sıddıki ve Amerika'da faaliyet gösteren Afiyet Vakfı Yöneticilerinden Mauri Saalakhan konuşmacı olarak katılacak.

Program öncesinde İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, Afiyet Sıddıki meselesinin mazlum coğrafyalarda kan ve gözyaşının akmasına sebep olan işgalci ABD'nin hukuksuzluklarından sadece bir tanesinin sonucu olduğunu söyledi.

"İslam coğrafyasında CIA eliyle yapılan operasyon"

Elibüyük, "Afiyet Sıddıki meselesi emperyalist güç olma noktasında kendisini dünyanın jandarması olarak gören Amerika'nın hukuksuz bir şekilde İslam coğrafyasında Afganistan'dan Pakistan'a ve sadece İslam coğrafyalarında değil mazlum coğrafyalarda, güney Amerika ülkelerinde bile nasıl bir hukuksuzluğa, haksızlığa, vicdansızlığa imza attığını görüyoruz. Afiyet Sıddıki meselesi de Amerika'nın hukuksuz eylemlerinin sonuçlarından birisidir. Afiyet Sıddıki meselesi İslam coğrafyalarında CIA eliyle yapılan operasyonlardan birisidir. Pakistan içinde CIA eliyle yapılan operasyonlara müsaade edilmesi Pakistan hükümeti için büyük bir vebaldir." dedi.

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük

"Afiyet Sıddıki meselesini gündeme getirmek için birçok program yaptık"

3 çocuk annesi olan Afiyet Sıddıki'nin 2003'ten beri hukuksuzca kaçırıldığını hatırlatan Elibüyük, "Afiyet Sıddıki bir bilim kadınıdır. Kaçırıldıktan sonra kendisinden aylarca, yıllarca haber alınamamış ve işkencelere maruz kalmıştır. Geçmişine baktığınızda üniversite hayatında çok başarılı bir öğrencilikle birlikte kendisini tebliğ ve davete adamış birisiydi. Gençliğinden itibaren kendisini hizmete adamış çok fedakâr bir Müslümandı. Daha sonraki yıllarda da çok başarılı bir bilim kadını oluyor. O yüzden bunun altında Amerika'nın özellikle bilimsel çalışma yapmış olan bu kardeşimizin önünü almak, bilimsel çalışmalarını baltalamak için kaçırdığını düşünüyorum. Eğer böyle bir olaya maruz kalmasaydı önümüzdeki süreçte bilim dünyasında çığır açan projelere imza atabilirdi. Kaçırılma gerekçelerinden birisinin de bu olduğunu düşünüyoruz. Biz de şimdiye kadar bu meseleyi Türkiye'nin gündemine getirmeye çalıştık. Bununla ilgili birçok program yaptık." diye konuştu.

27 Şubat Cumartesi günü saat 20.00'de çevrimiçi olarak yapacakları panele farklı ülkelerden konuşmacılar ile parti yetkililerinin katılacağını belirten Elibüyük, bu meselenin tekrardan gündeme getirilmesi gerektiğini ifade etti.

"Afiyet Sıddıki için en kısa zamanda özgürlük kapılarının açılmasını temenni ediyoruz"

Afiyet Sıddıki'yi yargılayan hâkimin FETÖ davetlisi olarak Türkiye'ye geldiğini vurgulayan Elibüyük, "Öyle düşünüyorum ki İslam coğrafyasında 'ılımlı İslam' projesini yürüten bir anlayışın operasyonlarının bir parçası olma ihtimalinin de çok güçlü olduğunu düşünüyorum. Aynı hâkimin aynı davalarda görülmesinin tesadüf olduğunu düşünmüyorum. O yüzden bu noktaya da dikkat çekilmelidir. İnşallah çalışmalarımız, panelimiz hayırlara vesile olur. Afiyet Sıddıki için en kısa sürede özgürlük kapılarının açılması temennisi ve duasıyla panelimizin takip edilmesini, tüm kardeşlerimizden, Türkiye halkından rica ediyoruz." şeklinde konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler