Çağrı FM Genel Yayın Yönetmeni Ertoğan: "İslami ilkelere bağlı bir yayın yapıyoruz"

Çağrı FM Genel Yayın Yönetmeni Ertoğan: "İslami ilkelere bağlı bir yayın yapıyoruz"

13 Şubat Dünya Radyocular Gününe özel İLKHA mikrofonlarına duygularını paylaşan Çağrı FM Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Ertoğan, bütün radyocuların bu özel gününü tebrik etti.

Çağrı FM olarak bütün herkese hitap ettiklerini söyleyen İbrahim Ertoğan, toplumun her kesimine ulaşarak onların maneviyatlarını yükseltmeye çalıştıklarını belirtti.

Ertoğan, Müslümanların mayasında İslam'ın olduğunu belirterek, İslami bir hassasiyetle radyoculuk hayatlarını sürdürdüklerini söyledi.

Radyoculuk konusunda yaşadıkları problemlere değinen Ertoğan, kullandıkları araç-gereç, reklam gelirleri, sunucu yetersizliği ve devlet desteğinin olmaması gibi sıkıntılara dikkat çekti.

"Bizler toplumun ihtiyacına göre radyoculuk yapıyoruz"

Bütün radyocuların özel gününü tebrik eden İbrahim Ertoğan, "Bütün radyocu kardeşlerimin 'Dünya Radyocular Günü'nü tebrik ediyorum. Türkiye'de yaklaşık bin 300'e yakın radyo bulunmaktadır. Bu radyoların çoğu sadece müzik üzerine işlerini yapıyor. Ama biz sadece bir müzik radyosu değiliz. Bizler toplumun ihtiyacına göre radyoculuk yapıyoruz. Toplumumuzun yüzde 99'u Müslümandır. Çağrı FM olarak da İslami ilkelere bağlı kalarak radyoculuk görevimizi yerine getiriyoruz. Bu mesleği 5 yıldır durmadan yapıyorum. İslami çizgi içerisinde radyoculuk yapmayı da sürdüreceğim inşallah." ifadelerini kullandı.

Hedef kitlelerinin bütün vatandaşlar olduğunu söyleyen İbrahim Ertoğan, "Hedef kitlemiz bütün insanlardır. Ayrıca inandığımız İslam dini de bütün insanlığa gelmiş bir dindir. Bizler de İslami kaideye bağlı kalarak programlarımızı yaptığımız için bütün insanlara ulaşmayı amaçlıyoruz. Yerel bir radyo olmamıza rağmen TV ve uydu üzerinden 4 kıtada yayın yapmaktayız." şeklinde konuştu.

"Çağrı FM olarak gündemde ne varsa programlarımızda işliyoruz"

Ertoğan, "2 yıl önce Çağrı FM olarak bir anket yaptık. Yaptığımız bu anketin konusu da 'Çağrı FM'de ne tür programlar dinlemeyi istiyorsunuz?' şeklindeydi. Dinleyicilerimizin yüzde 65'i daha çok müzik dinlemeyi tercih ettiğini söyledi. Türkiye'de bir haftada dolaylı olarak radyo dinleyenlerin sayısı 37 milyona yakındır. Düzenli dinleyenlerin sayısı ise haftada 18 milyona yakındır. Bizler de Çağrı FM olarak bu kitleye seslenirken gündemde ne varsa programlarımızda işliyoruz. Örneğin; en son Kudüs'ü, ezgi programları, istek programları ve reklamlar dahi her programda işledik. Kısacası güncel olan ne varsa Çağrı FM olarak programlarımızda yer veriyoruz. Bunun yanında haber programımız var. Haber programlarımızı, Rehber TV desteğiyle ortak yayın şeklinde veriyoruz." dedi.

Müslümanların uyanışı için programlar düzenlediklerini söyleyen Ertoğan, "Maalesef toplumuzda namaz kılma oranı çok düşük ve bunun yanında oruç gibi farz ibadetleri yerine getiren insanlarımızın sayısı da düşük. Baktığımızda insanlarımız gerçekten bir gaflet uykusunda uyuyor gibi. Bizler de Müslümanların gafletten uyanması için programlarımızı yapıyoruz. 'İnsanlarımızın da maneviyatını nasıl yükseltebiliriz.' düşüncesindeyiz." ifadelerini kullandı.

"Çağrı FM çalışanları olarak ibadet bilinci ile radyoculuk yapıyoruz"

Radyoculuğun sıkıntılarına değinen Ertoğan, "Öncelikle biz Çağrı FM çalışanları olarak ibadet bilinci ile radyoculuk yapıyoruz. Kesinlikle işi maddi boyuta taşımıyoruz. Fakat sizler de takdir edersiniz ki, bir kitleye hitap ederken maddi boyutla da karşılaşıyorsunuz. Burada devletin başta yerel radyolar olmak üzere diğer radyolara destek vermesi gerekiyor. Bir de bütün radyolarda olduğu gibi bizim radyomuzda da sunucu sıkıntısı vardır." şeklinde konuştu.

Çağrı FM dinleyicilerine seslenen Ertoğan, "TV ve uydudan 4 kıtaya yayın yapan bir radyo olduğumuz için dinleyicilerimiz radyo numaralarından bizlere ulaşarak isteklerini, önerilerini ve şikayetlerini dile getirebilirler. Bizleri de sürekli dinlemeye devam etsinler." dileğinde bulundu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.