Cami var, imam yok!

Cami var, imam yok!

Diyarbakır'ın Dicle (Piran) ilçesi Yokuşlu köyüne bağlı Oba mezrası sakinleri kendi imkânlarıyla yaptıkları yaklaşık 500 kişilik camiye imam atanmasını istedi.

DİYARBAKIR - Dicle ilçesine 17 km uzaklıkta bulunan 61 haneli Oba Mezrası sakinlerinin kendi imkânlarıyla yaptıkları caminin imamının tayininin çıkmasının ardından kendi ezanları kendilerini okuduklarını dile getirerek, camiye imam atanmasını istedi.



İmam gittikten sonra cami cemaati olarak mağdur edildiklerini ifade eden Mehmet Yılmaz adlı köylü, "Mezramızda bulunan Camii Dicle ilçesinde dahi yok. Biz bu camiyi köylüler olarak el birliği ile yaptık. Yaklaşık 500 kişilik kapasitesi var. Ama imam gittikten sonra ezan okuyacak kimse kalmadı. Yetkililerin bize yardım etmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Yaz tatilinin geldiğini ve köylerinde yaklaşık 50 çocuğun Kur'an-ı Kerim dersi almayı beklediğini söyleyen Mehmet Eşiyok, "Çocuklar camiye derse gidecek ama ders verecek hoca yok. Yetkililerden maddi bir talepte bulunmuyoruz. Köyümüze imam göndersinler yeter. Gelecek imam içinde iki katlı betondan yapılmış ev hazır durumda. Dindar nesil isteyen Başbakandan köyümüze imam atamasını istiyoruz" şeklinde konuştu. (M.Sait Adiyaman/Hüseyin Asana - İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.