"Cami yetersizliği nedeniyle namazlarını dükkân ve bodrumlarda kılıyorlar"

"Cami yetersizliği nedeniyle namazlarını dükkân ve bodrumlarda kılıyorlar"

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, camilerin yetersizliği nedeniyle vatandaşlar, bina altlarında bulunan dükkân ve bodrumlarda namaz kılmak zorunda kalıyorlar.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, camilerin yetersizliği yüzünden vatandaşlar, bina altlarında bulunan dükkân ve bodrumlarda teravih namazlarını kılmak zorunda kaldıklarını belirttiler.

İlçenin en kalabalık olan mahallelerinden Yenişehir Mahallesi'nde camilerin yetersiz kaldığını kaydeden vatandaşlar, 18 bin nüfusluk Mahalle'ye acilen iki cami yapılması gerektiğini söylediler.

Mahalle sakinlerinden Ahmet Çınar, "Mahallemiz 18 bin nüfusa sahiptir. Mahallemizde sadece iki cami bulunmaktadır. Birisi Tepret diğeri ise Dörtyol Camisi'dir. Şu an mahalle sakinleri olarak iki yıldır bu sıcak iklimde, bina altında bulunan dükkânlarda teravih namazlarımızı kılmak zorunda kalıyoruz. Çok mağdur durumdayız. Bizim mahallemizde şu an 80 dönümlük bir arazi, yeşil alan olarak gösteriliyor ve park yapılacak. Biz diyoruz ki yeşil alanlara da ihtiyacımız var ama en çok Müslümanlar olarak yeşil kubbeli camilere ihtiyacımız var. Maalesef bu ihtiyaçlar giderilmediği için bina altlarındaki dükkân ve bodrumlarda namazlarımızı kılmak zorunda kalıyoruz. Bizler bu mağduriyetimizi kaymakamımıza, ilçe belediye başkanımıza ve büyük şehir belediye başkanlığımıza duyurmak istiyoruz. Bizim mahalle yerleşim alanına açık olan bir mahalledir.  Mahallemizde acilen iki camiye ihtiyacımız var, bizler camisiz yapamayız. Doğrudur, sosyal alanlara ihtiyacımız var ama Müslümanların en güzel sosyal alanı camilerdir. Bizler kaymakam beye ve belediyeye söylüyoruz. Camilere ihtiyacımız var, bu konuda çocuklarımız, bayanlarımız ve mahalle sakinlerimiz mağdur.” ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinden Abdulkadir Yeliler ise "Ben Yenişehir'de ikamet eden bir vatandaşım. Bizler Ramazan'da vatandaş olarak, bu sıcak iklimde terli terli namaz kılmak zorunda kalıyoruz. Memleketimizde belediye başkanlarımız parklar yapıyorlar ama camiler için hiçbir şey yok. Ben buradan Dörtyol Camisi'ne yaşlı halimle nasıl gideceğim ve nasıl yetişeceğim. Bizler vatandaşlar olarak mağdur oluyoruz. Bu mağduriyetin kalkması için belediye başkanımızdan, milletvekilimizden ve valimizden rica ediyoruz; sadece bize bir yer tahsis etsinler yeter.” dedi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Yenişehir Mahalle Muhtarı Mithat Güllü, "Mahalle muhtarı olarak yeni göreve başladım. İki Ramazan'dır vatandaşlara ait olan bina altlarında bulunan dükkânlarda teravih namazlarımızı kılıyoruz. En son belediye başkanımızdan aldığımız bir söz, 4 dönüm bir arsa, bize yer tahsis ettiler. İnşallah bayramdan sonra bize tahsis edilen yerde cami temelimizi atacağız. Mahallemizin diğer sıkıntısı ise semt pazarı, 18 bin nüfuslu olan mahallede semt pazarının olmayışı büyük sıkıntıdır. Bununla ilgili de dilekçemizi vererek onun da sözünü aldık, inşallah bize verilen sözleri yerine getirecekler.” ifadelerini kullandı. (Sabri Acet-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler