Camiye Hayır, Kiliseye Evet

Camiye Hayır, Kiliseye Evet

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’na mescid yapılmasına karşı çıkan Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. İlker Belek’in tam bir İslam karşıtı olduğu gözleniyor.

Belek'in, marjinal sol grupları yakınlığı ile bilinen Sol Gazetesi'nin yazarı olduğu ve geçtiğimiz yıl başörtülü öğrencileri dersten atmaya kalktığı için ceza aldığı ortaya çıktı.
Tıp Fakültesi Morfoloji Binası'nda yapılması planlanan mescide tepki göstermek için önceki gün bir grup öğrenci ve öğretim görevlisi basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 20 kişilik öğrenci ve öğretmen adına basın açıklamasını okuyan öğretim üyesi Doç. Dr. İlker Belek'in, Sol Gazetesi yazarı olduğu öğrenildi. Ekim ayında yayın hayatına başlayan gazetede köşesi olan Belek, hükümet aleyhtarı yazıları ile öne çıkıyor. Belek, türban karşıtlığından dolayı hakkında başlatılan soruşturma sonrası maaşından para kesilmesi cezasına çarptırılmış.

Mescide karşı çıkarak basın açıklamasına katılan AÜ Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati Dedeoğlu'nun kendisinin Hıristiyan olduğunu belirterek, okula kilise yapılmasını istemesi de ayrıca anlamlı bulunuyor.

Talha Çolak \ Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.