"Camiye Koşuyoruz Namazla Buluşuyoruz" projesine katılan öğrenciler ödüllendirildi

"Camiye Koşuyoruz Namazla Buluşuyoruz" projesine katılan öğrenciler ödüllendirildi

​Çocuklarımızın cami ile bağının kurulması için çabaladıklarını belirten Adıyaman'ın Mehmet Kırçalı Camii İmamı Ali Çelik, Rabbini, Peygamberini ve manevi değerlerini tanıyan bir neslin yetişmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan "Camiye Koşuyoruz Namazla Buluşuyoruz" programı kapsamında ve camiye gitme alışkanlığı kazandırmak amacıyla devam eden çocuklara teşvik amaçlı ödüller verilmeye devam ediyor.

Bu kapsamda, Adıyaman'ın Mehmet Kırçalı Camisi'ne devam eden çocuklar, hediyelerle sevindirildi.

İl Müftü Yardımcısı Murat Mirzaoğlu ve Şube Müdürü Mehmet Ali Çetinkaya'nın katıldığı programa cemaatinde ilgi gösterdiği belirtildi.

Bazen İl Müftülüğü tarafından bazen imam ve cami görevlileri tarafından bazen de cami cemaati tarafından ödüllendirilen çocukların manevi değerlerine sahip nesiller olması hedeflendiği ifade edildi.

Mehmet Kırçalı Camisi İmamı Ali Çelik ise proje ile ilgili şu düşüncelerini paylaştı:

"Diyanet İşleri Başkanlığı, 'Camiye Koşuyoruz Namazla Buluşuyoruz.' sloganı ile sömestr tatili süresince öğrencilerin cami ile bağının kurulmasını sağlamak ve cemaat alışkanlığı kazandırmak amacıyla yapılan proje kapsamında Mehmet Kırçalı Camii'nde başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler verdik. Çocuklarımızın milli ve manevi değerlerine sahip, üretken ve topluma faydalı birer birey olması için çabalıyoruz. Bu çocuklarımız geleceğimi inşa edecek nesildir. Sağlam bir toplum inşa etmek istiyorsak çocuklarımızı o bilinçte yetiştirmeliyiz. Rabbini ve Peygamberini tanıyan bir çocuk, topluma faydalı olmak için gayret sarf eder. Bundan dolayı çocuklarımızın değerlerini iyice tanıması gerekiyor."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.