Çavuşoğlu: Kılıçdaroğlu Fatih, Yavuz ve Barbaros'u Yunan gemisi sanıyor herhalde

Çavuşoğlu: Kılıçdaroğlu Fatih, Yavuz ve Barbaros'u Yunan gemisi sanıyor herhalde

Doğu Akdeniz'de Türkiye niye yok diyen Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kılıçdaroğlu Doğu Akdeniz'de bizim ve KKTC'nin haklarını koruyan Fatih, Yavuz ve Barbaros'u Yunan gemisi sanıyor herhalde" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Doğu Akdeniz'de zengin petrol var, doğal gaz yatakları var. Amerika orada, Yunanistan orada, Kıbrıs Rum Yönetimi orada, Mısır orada, Katar orada hepsi orada... Bir tek devlet yok: Türkiye… Niye yok? Başarılı dış politika yürütüyorlar sözde, niye yok?" açıklamalarında bulunarak hükûmete tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu Doğu Akdeniz'de bizim ve KKTC'nin haklarını koruyan Fatih, Yavuz ve Barbaros'u Yunan gemisi sanıyor herhalde. 4'üncü Gemimiz Oruç Reis de yolda." dedi.

Çavuşoğlu, "Milli davamız Kıbrıs konusunda bile yeterince bilgilendirilmeyen Sayın Genel Başkan'a bu konuda bilgi vermeye hazırız. Sayın Genel Başkan kendi partisinin de imzaladığı TBMM'nin ortak bildirisini de hatırlamıyor sanırım!" ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler