CDC'den uyarı: ABD'de Corona virüs salgını yayılacak, Amerikalılar buna hazırlıklı olmalı

CDC'den uyarı: ABD'de Corona virüs salgını yayılacak, Amerikalılar buna hazırlıklı olmalı

ABD'de bulunan Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), ülkede Corona virüs salgınının yayılacağını ve Amerikalıların buna hazırlıklı olması gerektiğini açıkladı.

"Artık mesele salgını olup olmayacağı değil. Mesele bunun ne zaman olacağı ve kaç kişinin bu ülkede hastalığa yakalanacağıdır" diyen CDC'nin Bağışıklık ve Solunum Yolu Hastalıkları Merkezi Başkanı Dr. Nancy Messonnier yaptığı açıklamada, "Nihayetinde, salgının bu ülkede bütün topluma yayılacağını bekliyoruz." dedi.

Dr.Messonnier, "Amerika kamuoyundan olayın kötüleşebileceği ihtimaline karşı yaptığımız hazırlıklar konusunda bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Umut ediyorum ki, işin sonunda geriye baktığımızda gereğinden fazla hazırlık yaptığımızı anlayalım ve bunun hazırlık yapmamış olmaktan daha iyi olduğunu düşünelim." ifadelerini kullandı.

Bugün itibariyle ABD'de 57 kişinin Corona virus salgınına yakalandığı açıklandı. Bu kişilerinden 40'ının Diamond Princess turist gemisinin eski yolcuları, 4'ünün Wuhan'dan getirilen ABD vatandaşları ve 14'ünün ise ABD topraklarında salgına yakalananmış kişiler olduğu belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.