Çin: Küresel kararların küçük bir grup tarafından dikte edildiği günler geride kaldı

Çin: Küresel kararların küçük bir grup tarafından dikte edildiği günler geride kaldı

İngiltere'de yapılan G-7 Zirvesi'nde Çin'in son 40 yıldaki ekonomik ve askeri yükselişine karşı atılabilecek adımlar konuşuluyor.

Çin, dünya ekonomisinin yüzde 40'ını temsil eden ülkeleri bir araya getiren G-7 Zirvesi'nde Pekin'e karşı yapılan planlara tepki gösterdi.

Çin'in Londra Büyükelçiliği, "Küresel kararların küçük bir grup ülke tarafından dikte edildiği günler çoktan geride kaldı" açıklamasını yaptı.

Açıklamada, "Büyük-küçük, güçlü-zayıf, fakir-zengin, ülkelerin eşit olduğuna ve dünya meselelerinin tüm ülkelerle istişare yoluyla ele alınması gerektiğine her zaman inanıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

G-7 liderleri, düşük ve orta gelirli ülkelerin daha iyi altyapı inşa etmeleri amacıyla Pekin'in Kuşak ve Yol Girişimi'ne rakip olacak bir yatırım planının oluşturulması konusunda uzlaşmaya vardı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun Çin'e karşı ortak politika geliştirmede öncülük ettiği liderleri "Çin'in ortaya çıkardığı zorluklara birleşik bir yaklaşım getirmeye çağırdığı" belirtiliyor.

Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere, Almanya, İtalya, Fransa ve Japonya'dan oluşan G-7 ülkeleri Galler'deki sahil beldesi Carbis Bay'de toplantılara devam ediyor.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi konumunda bulunan Çin, daha çok Batı ekonomik paktını temsil eden bu oluşumda hiç yer almadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.