Cinsel sapkınlara sahip çıkan baroları eleştiren belediye meclis üyesi ifadeye çağrıldı

Cinsel sapkınlara sahip çıkan baroları eleştiren belediye meclis üyesi ifadeye çağrıldı

​Diyanet İşleri Başkanlığının cinsel sapkınlar ile ilgili hutbesini hedef alan Barolar hakkında sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan Eyyübiye Belediyesi Meclis Üyesi Necmeddin Sağlam hakkında Şanlıurfa Barosu suç duyurusunda bulundu.

Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi Meclis Üyesi Necmeddin Sağlam, Şanlıurfa Barosu tarafından hakkında açılan suç duyurusundan dolayı Eyyübiye 50. Yıl Polis Merkezi Amirliğine gelerek ifade verdi.

Sosyal medya hesabında “Baro yönetimlerini eşcinseller ele geçirmiş mi olabilir mi?” diye paylaşımda bulunan Sağlam, hiç kimseye hakaret etmediğini, herhangi bir Baroyu hedef almadığını belirterek suçlamaları reddetti.

Sağlam ifadesinde, şu ifadelere yer verdiğini açıkladı:

"Bu mübarek saatte kafama bir şey takıldı: Avukat kardeşlerimi tenzih ederek diyorum ki acaba Baroların yönetimini eşcinseller ele geçirmiş olabilir mi?' paylaşımı bana aittir. Bu paylaşımda bir Barodan değil, barolardan bahsettim. Zira Diyanet İşleri Başkanlığı, dinin hükümlerini vaaz ettiği bir hutbesinde LGBT'lere dair dinin bakış açısını belirtmesi üzerine Baroların bir çoğunun Diyanet İşleri Başkanına ve din, LGBT düşmanı ve benzeri biçimde haksız yersiz ve zaman zaman da alaycı bir biçimde bence hukuka aykırı bir eleştiri yağmuruna tutmaları üzerine içimde şüpheyi takipçilerimle paylaşmak adına altını çizerek belirteyim ki avukatları tenzih ederek ve müşahhas olarak bir Baroyu işaret etmeyerek yukarıdaki paylaşımı yaptım. Bu paylaşımla kimseye hakaret etmedim. Böyle bir kastım asla olmamıştır. Sözüm ona bende Barolar gibi ben de düşüncemi açıklama hakkımı kullandım. Şayet eşcinsellik ifadesi bir hakaret ise Urfa Barosu da dahil olmak üzere tüm Barolar harekete hamis bir durumu savunan açıklamalar yaparak onlar da suç işlemişlerdir. Ben kimsenin cinsel tercihi ile ilgilenmem bir kimsenin cinsel tercihini sonucuna da saygı duyarım. ‘Bu minvalde Baroların yönetimini eşcinseller ele geçirmiş olabilir mi’ şeklindeki ifadem Baronun yaptığı savunmalar çerçevesinde bir hakaret olarak değerlendirilemez. Tenzih ve Barolar ifadeleri birlikte değerlendirildiğinde suça dair hitap unsurunun oluşmadığı açıktır. Son olarak belirtmek isterim ki Urfa Barosunun eşcinseller haklarını savunan yönündeki açıklamaları ile eşcinsel isnadını üzerine alıp bunu hakaret unsuru görmesi ciddi bir çelişkidir. Allah kimseyi bu hale düşürmesin. Söyleyeceklerim bundan ibarettir. Suçlamaları kabul etmiyorum."

İLKHA


Cinsel sapkınlara sahip çıkan baroları eleştiren belediye meclis üyesi ifadeye çağrıldı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.