Çorlu ve Kadıköy'deki polis şiddeti tepki çekti: Polislerden bazıları açığa alındı

Çorlu ve Kadıköy'deki polis şiddeti tepki çekti: Polislerden bazıları açığa alındı

​Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi ile İstanbul'un Kadıköy ilçesinde Coronavirus nedeniyle alınan önlemlere uymadıkları ileri sürülen vatandaşlara yönelik polisin şiddeti sosyal medya tepki çekti.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bazı vatandaşların Coronavirus nedeniyle alınan önlemlere uymadıkları iddiasıyla polisle aralarında geçen olay komşuları tarafında kayda alındı.

Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde olay yerine gelen polisin, vatandaşla tartıştığı ve vatandaşı darp ettiği görülüyor. Yakınlarının da olaya tepki göstermesi üzerine tartışma büyüyor. Olay yerine sevk edilen başka bir polis ekibinin de kalabalığı dağıtmak için cop kullandığı görülüyor.

Videonun sosyal medyada hızla yayılması üzerine birçok kişi polise tepki gösterdi.

Gelen tepkilerin ardından Tekirdağ Valiliği, bir açıklama yaparak "aşırı güç" kullandığı belirtilen polislerin görevden el çektirildiğini belirtti.

Valilik: "Görevli memurlar linç edilmekle tehdit edildi"

Valilik açıklamasında, şunlar kaydedildi:

24 Mayıs 2020 günü saat 15:30 sıralarında Çorlu İlçemiz Silahtarağa Mahallesi Selimiye Camii civarında sokağa çıkma yasağını ihlal eden vatandaşların olduğu ihbarı üzerine  Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı bir Ekip olay yerine intikal etmiştir, olay yerinde bulunan iki şahıs görevli memurlara mukavemet göstererek linç etmekle tehdit etmişlerdir. Akabinde hakaretlerde bulunmaları üzerine şahıslar etkisiz hale getirilmiş, bir şahsın üzerindeki mandallı sustalı diye tabir edilen bıçak rızaen teslim alınmış, şahıslara sokağa çıkma yasağını ihlal ettiklerinden dolayı idari işlem yapılmıştır. Görevli Memura Mukavemetten konu ile ilgili nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’na bilgi verilerek alınan talimatlar sonrasında Şüpheli şahıslar 25.05.2020 günü öğleden önce hazır edilecektir bilgisi alınmıştır. Olayda aşırı güç kullandığı iddia edilen görevlilere işten el çektirilmiş ve haklarında Adli ve İdari soruşturma başlatılmıştır.

Kadıköy polisi: "Yürü git, cevap da vermeyeceksin!"

Bir diğer polis şiddetine dair görüntüler ise İstanbul'un Kadıköy ilçesinden paylaşıldı.

Söz konusu görüntülerde motosikletli bir kuryenin polis tarafından durdurulduğu, darp edildiği ve sözlü hakaretlere maruz kaldığı görülüyor.

Görüntülerde kuryenin "Bana vurman doğru mu?" şeklindeki sorusu üzerine polisin, "Ben ona karar verdiğim için doğru. Lan yürü git, cevap da vermeyeceksin." demesi dikkat çekti.

Kuryenin olay yerinden ayrılmasıyla tartışma son buluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.