Elazığ'da coronavirus ile mücadelede psikososyal hat kuruldu

Elazığ'da coronavirus ile mücadelede psikososyal hat kuruldu

Elâzığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Coronavirus (Covid-19) ile mücadele kapsamında vatandaşlara ve sağlık çalışanlarına destek sağlamak üzere “Psikososyal Destek Hattı” kuruldu.

Elazığ İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, vatandaşların hizmetine sunulan Psikososyal Destek Hattı hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Polat yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen yeni tip Coronavirus ile mücadeledeki en önemli tedbir sosyal izolasyondur. Sonuçta bu virüs damlacıklar yoluyla kişiden kişiye bulaşan bir enfeksiyon olduğu için evde kalma ve kalabalık ortamlardan uzak durmak çok büyük önem taşımaktadır.” ifadelerini kullandı.

Karantinanın oluşturduğu yalnızlık hissi ve olumsuz düşüncelere yönelik psikososyal destek sunduklarını belirten Polat, şunları söyledi:

“Sosyal izalasyon kuralları gereği çağrılarımıza uyarak evde kalan vatandaşlarımızın ve yoğun iş akışı içerisinde bulunan sağlık çalışanlarımızın yaşadıkları psikososyal sorunların çözümüne katkı sunmak üzere İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından Psikolojik Destek Hattı kurulmuştur. 0 424 248 19 24 – 0 424 238 88 11 telefon numaralarından oluşan psikolojik danışma hatlarımızla sosyal mesafelendirme, karantinanın yarattığı yalnızlık hissi, geleceğe yönelik umutsuzluk, sevdikleri için kaygı ve olumsuz düşüncelere odaklanma gibi sıkıntıları yaşayan vatandaşlarımıza psikolojik ve sosyal destek hizmeti sunmaktayız. 08.00-17.00 saatleri arasında hizmet veren ve halkımıza bir telefon kadar yakın olan psikososyal ekiplerimiz konusunda uzman psikolog, sosyal çalışmacı ve çocuk gelişimcilerden oluşmaktadır.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler