Koronavirus karantinası biten İngiltere'de birçok işyeri yeniden faaliyete girdi

Koronavirus karantinası biten İngiltere'de birçok işyeri yeniden faaliyete girdi

Koronavirus (Covid-19) salgınına karşı yürürlükte bulunan karantina uygulamasının sona erdiği İngiltere'de, birçok işyeri yeniden faaliyete geçerken, karantinanın ardından 3 aşamalı sisteme geçiş kararı verildi.

Ülkede salgın ile mücadele kapsamında uygulanan bir aylık genel karantina bugün sona erdi. Bugün itibari ile restoranlar, kafeler ve mağazalar yeniden faaliyete geçerken halk, maske ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde bir ayın sonunda serbest bir şekilde sokağa çıktı.

İstatistiklere göre, Avrupa'nın Covid-19 ile mücadelede zorlanan ülkelerinden olan İngiltere'de 1 aylık karantina sürecinde vaka sayıları yüzde 30 azaldı. İngiltere'de gelecek hafta koronavirus aşısının uygulamaya başlanacağı bildiriliyor.

İngiltere'de yeni sistem

İngiltere parlamentosunda yapılan oylama ile birlikte bugün sona eren karantinanın ardından 3 aşamalı sisteme geçiş kararı verildi. 291 oyla kabul edilen 3 aşamalı sistem kentlerde yarın itibari ile uygulanmaya başlayacak.

3 aşamalı sistem ile birlikte alınacak önlemler kapsamında; birinci aşamada restoran v.b yerler 23.00'e kadar açık kalabilecek, mümkünse evden çalışılacak. İkinci aşamada ise kapalı mekânda başka bir hane üyesiyle görüşülemeyecek, dışarıdaki buluşmalar ise 6 kişiyle sınırlandırılacak. Üçüncü ve son aşamada ise kapalı spor salonları hizmet veremeyecek, gerekli olmadığı sürece seyahat edilemeyecek, restoranlar yalnızca paket servisi yapabilecek ve spor etkinlikleri düzenlenemeyecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler