Covid-19 partisine katılan 30 yaşındaki adamın son sözleri: "Sanırım yanıldım"

Covid-19 partisine katılan 30 yaşındaki adamın son sözleri: "Sanırım yanıldım"

​ABD'de 30 yaşındaki bir adam, "Covid-19 partisi" adlı etkinliğe katıldıktan sonra bu hafta Teksas'ta Coronavirus nedeniyle öldü.

Dünyayı etkisi altına alan Coronavirus (Covid-19) nedeniyle şu ana kadar 634 bini aşkın kişi hayatını kaybederken yaklaşık 16 milyon kişi de enfekte oldu.

Bu gerçeğe ve dünyadaki tüm sağlık otoritelerinin Covid-19'un yakın temasla bulaştığına dikkat çekmesine rağmen ABD gibi ülkelerde insanlar bağışıklık kazanacakları düşüncesi ile Covid-19 partileri düzenliyor.

ABD'de 30 yaşındaki bir adam da katıldığı bu partilerin birinden Covid-19'a yakalandı ve kaldırıldığı Metodist Çocuk Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

"Bunun bir aldatmaca olduğunu düşünüyordum ama değilmiş"

Metodist Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Jane Appleby, kimliği açıklanmayan adamın son sözlerinin, "Bir hata yaptığımı düşünüyorum. Bunun bir aldatmaca olduğunu düşünüyordum ama değilmiş." olduğunu aktardı.

Özellikle de gençlerin yenilmez olmadıklarını fark etmeleri gerektiğini ve virüsün herkesi etkileyebileceği mesajını iletmek için bu hikâyeyi paylaşmaya karar verdiğini belirten Dr. Appleby, "Coronavirus partisi düzenleyenlerin düşüncesi, virüsün gerçek olup olmadığını ve birine bulaşıp bulaşmayacağını görmek için bir araya gelmek." dedi. 

ABD'nin en büyük 7'nci şehri San Antonio'dan gelen veriler, hastalanan genç sayısının, ortalama yaşın daha yüksek olduğu ilk dalgayla kıyaslandığında arttığını gösteriyor. Bexar Belediyesi Sağlık Dairesi'ne göre, vakaların büyük kısmı 20'yle 29 yaş arasındaki (vakaların yüzde 24'ü) ve 30'la 39 yaş arasındaki (vakaların yüzde 20'si) kişilerde görülüyor.

Metodist Hastanesi şu anda 20 ve 30 yaşlarında pek çok hastayı tedavi ediyor. Sağlık dairesi, virüs testleri pozitif sonuç verenlerin oranındaki hızlı yükselişi de belgeledi. Birkaç hafta önce yüzde 5 olan oran, şu anda yüzde 22.

Dr. Appleby halkı maske takmaya, mümkün olduğu ölçüde evde kalmaya ve kalabalıklardan kaçınmaya çağırıyor.

Daha önce de ABD'nin Alabama eyaletinin Tuscaloosa kentinde gençlerin Coronavirus'ü bulaştırma niyetiyle parti düzenledikleri ortaya çıkmış, düzenlenen partiye Covid-19 hastası birini de çağırarak partiden sonra test sonucu pozitif çıkan kişiye para ödülü verdikleri ortaya çıkmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.