Siirt'te covid-19 uygulamalarını ihlal eden bin 123 kişiye idari para cezası uygulandı

Siirt'te covid-19 uygulamalarını ihlal eden bin 123 kişiye idari para cezası uygulandı

Siirt'te maske takmama, sosyal mesafe ve karantina ihlali yapan bin 123 kişiye idari para cezası uygulandı.

Siirt Valiliği, Covid-19 salgınına karşı yürütülen mücadele kapsamında il ve ilçe hıfzıssıhha kurullarınca 44 köy, bir mahalle, 11 apartman, 24 hane ve 3 işletmenin karantina altına alındığını açıkladı.

Valilik, salgın süresince yaptığı çalışmalar ile ilgili şu bilgilendirmede bulundu:

“Vefa Sosyal Destek Grup hatlarına yapılan toplam 28 bine yakın başvurudan, talepleri mevzuata uygun olan yaklaşık 23 bin vatandaşımızın çeşitli talepleri karşılanmıştır. Bu doğrultuda, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ayni ve nakdi yardımlar yapılmış; kolluk kuvvetlerimiz tarafında da, yaşlılarımızın ve risk grubundaki vatandaşlarımızın başta maaşlarının evlerine ulaştırılması başta olmak üzere gereken her türlü durumda yardımlarına koşulmuştur.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgeleri ve emir ve talimatları doğrultusunda, ilimiz genelinde Valilik ve Kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan denetim ekipleri tarafından, 5692 işyeri ve umuma açık alanlar denetlenmiş; maske takmama, sosyal mesafeyi ihlal, sokağa çıkmama yasağının ihlali ve karantina ihlali yapan bin 123 kişiye idari para cezası uygulanmıştır.

Covid-19 ile mücadele kapsamında ‘Sağlık İçin Hepimiz İçin’ mottosuyla, kontrollü sosyal hayat döneminde uyulması gereken kuralların ve alınan tedbirlerin kapsamlı şekilde kontrollerinin yapılması amacıyla il genelinde denetimler yapılmıştır.

İçişleri Bakanlığınca belirlenen ‘Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde belirtilen kurullara uyulduğu tespit edilen işyerleri, şehirci toplu taşıma araçları ve ticari taksilere ‘Güvenli Alan’ logosu verilmesi aşamalarına yönelik çalışmalar başlatılmıştır.

PCR cihazı ile beraber PCR Laboratuvarı tam teşekküllü olarak 07.08.2020 tarihinde Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanemizde kurulumu yapılmıştır. 08.08.2020 tarihinde ise deneme çalışmaları yapılarak, tam teşekküllü olarak faaliyete geçerek, Covid-19 testi çalışılmaya başlamıştır.”

İLKHA


Covid-19 uygulamalarını ihlal eden bin 123 kişiye idari para cezası uygulandı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.