Covid-19 vakalarının arttığı Gaziantep'te düğünlerde sıkı tedbirler alınacak

Covid-19 vakalarının arttığı Gaziantep'te düğünlerde sıkı tedbirler alınacak

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü, kent genelinde yapılacak olan düğünlerde Coronavirus tedbirleri kapsamında gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı.

Coronavirus salgını döneminde sosyal mesafe ve maske kuralına en az uyan il olarak dikkat çeken ve açıklanan son verilerde vaka sayıları en çok artan üçüncü kent olarak öne çıkan Gaziantep'te sıkı tedbirler alınmaya devam ediyor.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın Coronavirus vaka sayılarındaki artışa dikkat çektiği illerden biri olan Gaziantep'te, valilik kararıyla vaka sayılarındaki artışın engellenmesi amacıyla düğünlerde polis ekiplerinin önlem alacağı belirtildi.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “05.07.2020 Pazar günü ilimiz genelinde yapılacak olan düğünlerde Coronavirus tedbirleri kapsamında 14.00-19.00 ile 19.00-24.00 saatleri arasında 2 grup halinde gerekli emniyet tedbirleri aldırılmış olup, Şahinbey ve Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlükleri sorumluluk bölgelerinde bildirim yapılan toplam 108 düğünde 229 personel ve 67 ekip görevlendirilmiştir.” denildi.

Tedbirlere ek olarak kentin çeşitli yerlerinde 92 hazır kuvvet ve genel hizmet personeli ile meydana gelebilecek olaylara karşı toplu müdahale için 84 çevik kuvvet personelinin görevlendirildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“İlimizin çeşitli yerlerinde hazır kuvvet olarak 14.00-19.00 saatleri arasında 2 grup halinde 46, 19.00-24.00 saatleri arasında 2 grup halinde 46 personel olmak üzere 4 grup halinde toplam 92 genel hizmet personeli ile meydana gelebilecek olaylara karşı toplu müdahale etmek üzere toplam 84 çevik kuvvet personeli görevlendirilmiş olup, il merkezindeki tedbirlerde toplam 539 personel ile 67 ekip görevlendirilmiştir. Oğuzeli ile dış ilçelerimizde yeteri kadar personel görevlendirilerek düğünlerde gerekli tedbirler alınmıştır. Gaziantepli vatandaşlarımızı alınan tedbirlere uymalarını, Korona virüsle mücadelede desteklerini bekliyoruz.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler