Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada bu hastalık bitene kadar teyakkuzda olacaklarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada bu hastalık bitene kadar teyakkuzda olacaklarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferansla AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında yaptığı konuşmada, “Dünyada bu hastalığın kökü kazınmadığı müddetçe teyakkuz halinde bulunmayı sürdürmemiz şarttır.” dedi.

Türkiye’nin Coronavirus ile mücadeleyi başarıyla sürdürdüğünü, yeni hasta sayısı, ölüm sayısı, yoğun bakım ve solunum cihazına bağlı hasta sayısı bakımından olumlu bir çizgide ilerlediğini dile getiren Erdoğan, pek çok ülkenin çaresiz kaldığı, salgına teslim olduğu bir dönemde Türkiye'nin, sağlık altyapısının ve sosyal güvenlik sisteminin gücü sayesinde pozitif bir ayrışma gösterdiğini belirtti.

Erdoğan, “Salgınla mücadelenin başarısına paralel olarak aldığımız tedbirleri her hafta kabine toplantımızda gözden geçiriyoruz. İnsanlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak adımları, önümüzdeki tabloya uygun şekilde yeni normalleşme programımıza özellikle bu çerçevede atıyoruz. Geçtiğimiz hafta bu çerçevede ilk kararları almıştık. Bunlar arasında yer alan kimi işletmelerin faaliyetlerine izin verilmesiyle ilgili uygulama dün başladı. Her ne kadar bazı yerlerde yine arzu etmedik sahnelere rastlasak da genel olarak halkımızın belirlenen kurallara riayet ederek, işinin başına geçtiğini, alışverişini yaptığını gördük.” dedi.

Türkiye'nin salgını tamamen bitirse bile dünyada hastalığın kökü kazınmadığı müddetçe sürekli teyakkuz halinde bulunmayı sürdürmek gerektiğinin altını çizen Erdoğan, “AK Parti olarak teşkilatlarımızla ve tüm insanlarımızla bu gerçeği anlatmalı, halkımızı psikolojik ve fiili olarak önümüzdeki döneme hazırlamalıyız.” ifadesini kullandı.

Böyle bir dönemde darbe çığırtkanlığı başta olmak üzere her yola başvuran karanlık bir zihniyetle karşı karşıya olduklarını dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

“CHP'nin başını çektiği gazete ve televizyonlardan, sosyal medyaya kadar da azımsanamayacak kadar bir alıcısı olan bu kesimin hamlelerini boşa çıkarmak, Cumhur İttifakı ve AK Parti olarak bizim görevimizdir. Meydanı, sırf bize zarar vermek için ülkesine ve milletine zarar vermeyi göze alabilecek kadar muvazenesini kaybetmiş bu faşist zihniyete bırakmayacağız. Bunların cüreti, sırtlarını her türlü kirli ve sinsi senaryoya adeta balıklama atlayan bir kesime dayamış olmalarından geliyor. Her yalanı, her iftirayı her çarpıtmayı anında cevaplamanın yanında, kendi davamızı, icraatlarımızı, vizyonumuzu sürekli anlatarak bu kesimi en azından ortada bir yere getirmeliyiz.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.