Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin haklarını sonuna kadar savunacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin haklarını sonuna kadar savunacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Batı tehdit sallıyor. Biz tehdit dinlemeyiz, Türkiye’nin haklarını sonuna kadar savunuyoruz, savunacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin’in Yusufeli ilçesini ziyaret ederek Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının başında, 2 Haziran’daki yenileme seçiminde Cumhur İttifakı adayı Eyüp Aytekin’e verdikleri destek dolayısıyla Yusufelililere teşekkür etti.

"2021 yılının Nisan ayında Yusufeli Barajı'nda elektrik üretimi başlayacak"

Kendi sınıfında Türkiye’nin en büyük, dünyanın da en yüksek üçüncü eseri olacak Yusufeli Barajı’nı Türkiye’ye kazandırmak için verilen mücadelenin en yakın şahidinin Yusufelililer olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Baraj inşaatının sürdüğü son altı yılda ülkemizde yaşanan Gezi olaylarından tutun da 15 Temmuz’a kadar tüm saldırıların hedefindeki yerlerden biri hep bu eser olmuştur. Yurt dışından yurt içine kadar pek çok çevre Yusufeli Barajı’nın inşasına engel olmak için her türlü çabayı göstermişlerdir, çünkü bunların bu ülkede bir dikili ağacı yok. Ve bir ağaç mı dikeceksiniz, onun da karşısına dikilirler, yaptıkları iş hep budur. Hamdolsun, biz milletimizle el ele verdik, dayanışma içine girdik, özellikle de sizlerle el ele vererek tüm bu sıkıntıları aştık ve baraj inşaatına devam ettik." dedi.

Türkiye’ye yılda bir milyar 888 milyon kilovatsaat enerji üretecek bu eserin fiziki gerçekleşme oranının yüzde 70’i bulduğunu, 2021 yılının Nisan ayında burada elektrik üretimin başlayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, barajda üretilecek enerjinin Türkiye’ye yıllık katkısının bir milyar 250 milyon lira olacağını, bu üretim gücüyle barajın yedi yılda kendini amorti edebilme kabiliyetine sahip olduğunu anlattı.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de iki sondaj, iki sismik araştırma gemisiyle varlık gösterdiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Batı tehdit sallıyor. Biz tehdit mehdit dinlemeyiz, burada Türkiye’nin haklarını sonuna kadar savunuyoruz, savunacağız" diye konuştu.

"Yusufeli mimarisiyle, sosyal alanlarıyla bölgesinin çekim alanı hâline gelecek"

Yusufeli ilçesinin yerleşim yerinin, baraj suları altında kalması sebebiyle değiştirilmek zorunda kaldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Ama şimdi helikopterle geçerken baktım ki bir lebiderya, denize nazır konutlarımız yapılıyor ve her şeyiyle muhteşem bir şehir burada inşa ediliyor. Bütün devlet binaları, okullarıyla, ibadethaneleriyle, hakikaten altyapısıyla, üstyapısıyla muhteşem bir Yusufeli burada inşa ediliyor ve bunu da biz dünyaya örnek göstereceğiz ha, onu da söyleyeyim."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz Türk’üyle, Gürcü’süyle, Abhaza’sıyla, Arap’ıyla, Laz’ıyla, Kürt’üyle bir olduk, beraber olduk, kardeş olduk, Türkiye olduk ve bunları başardık ve daha güzelini de inşallah yapmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Yeni yerleşim yerinde hak sahibi olmayanların mağduriyetini çıkaracakları bir kararnameyle giderecekleri müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ve şimdi bu kararnameyle birlikte önünüz daha da açılmış oluyor. Bu kardeşlerimize de evleri şimdiden hayırlı olsun. Kamulaştırma bedellerinin ödenmesi için bakanlığımıza ve Devlet Su İşleri’ne gereken talimatları verdik, veriyoruz. Bu konudaki diğer sıkıntıları da biliyoruz, inşallah onların da adil ve makul bir yoldan hâl çaresine bakacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasından önce ilçede yapımı devam eden Yusufeli Barajı ve toplu konut alanını helikopterden inceledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a; Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli eşlik etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler