Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın video konferansla katıldığı "Batman Millet Bahçesi" açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın video konferansla katıldığı "Batman Millet Bahçesi" açıldı

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde hizmete açılan "Batman Millet Bahçesi", Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün koordinasyonunda gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinesinde TOKİ tarafından Batman 16 Mayıs Şehir Stadı'nın yerinde inşa edilen Millet Bahçesinin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans üzerinden katılımı ile gerçekleştirildi.

Batman'ın Şafak Mahallesi'nde yaklaşık 39 bin metrekarelik alana yapılan Millet Bahçesi'nin açılışına Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Vali Hulusi Şahin'in yanı sıra protokol üyeleri ve Batman halkı katıldı.

Millet Bahçesinde; koşu parkuru, çok amaçlı etkinlik alanı, millet kıraathanesi, tema bahçeleri, oyun havuzu, çocuk oyun ve macera alanları ile yürüyüş parkuru yer alıyor.

 

Açılışta video konferans yoluyla konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Batman'da halka açılan millet parkının hayırlı olmasını temenni ederek açılış kurdelesini kesme merasimini başlattı.

Vali Hulusi Şahin, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından yaptığı kısa konuşmasında, "39 bin metrekareye yakın alanı kaplayan ve Batman'ın en büyük parkı olan 'Millet Parkı' mükemmel bir eser. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. İnşallah vatandaşlarımız en güzel şekilde kullanacaklar." ifadelerini kullandı.

14 milyon TL'ye mal olan Millet Bahçesi bir yılda tamamlandı

Millet Parkı açılışından sonra bir konuma yapan Batman Milletvekili Ziver Özdemir, "Cumhurbaşkanlığı seçim sistemiyle ile beraber kurulan ilk hükümette, 'Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi' adı altındaki projeleri içerisinde 9 ilden biri olan Batman'da ilk olarak Millet Bahçesi açılışını gerçekleştirdik. Batmanlılar olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Batman'ın en büyük eksikliklerinden birisi; park ve yeşil alan yetersizliğidir, çocuklarımızın rahatlıkla mahalle arasında ve şehir içinde eğlenecekleri, spor yapabilecekleri alanların yoksunluğudur. Batman bu eksikliğinden birini Millet Bahçesi'yle giderecektir inşallah. Millet Bahçesi, Yaklaşık 14 milyona mal olup ve bir sene içerinde yapımı tamamlandı." dedi.

"Batman için 5 tane daha yeşil alan projemiz var"

Konuşmasının devamında Özdemir, "Batman'da 15 bin kişilik yeni stadımızın açılışını yapınca, buraya da farklı yatırımlar yapmak isteyen kurumlarımız oldu. Fakat vatandaşlarımızın ihtiyacı göz önünde bulundurularak park ve yeşil alan olarak yapılması kararı verildi. Eski şehir stadımızın yeri ile Birlik Parkımız yaklaşık 40 dönüm civarında alana sahip. Yaklaşık 40 dünüm üzerinde açılışı yapılan Millet Parkı'mız 5 mahalleye hitap edecek ve neredeyse 120 bin vatandaşımız bu parkımızdan faydalanacaktır. Batmanlılarımıza hayırlı olsun diyoruz. Batman'ın en önemli eksiklerinden biri olan yeşil alanlarını hızlı bir şekilde arttırmak için, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın şu anda 5 tane daha yeşil alan ile ilgili projesi var. Bunları da iki sene gibi çok kısa bir süre içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız inşallah." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.