Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde ilk defa "Beyaz Önlük Giyme Töreni" düzenlendi

Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde ilk defa "Beyaz Önlük Giyme Töreni" düzenlendi

​2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı Diş Hekimliği Fakültesi Birinci Sınıf öğrencilerine beyaz önlükleri gerçekleştirilen törenle giydirildi.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi konferans salonunda, 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı Diş Hekimliği Fakültesi Birinci Sınıf öğrencilerine beyaz önlükleri düzenlenen törenle giydirildi.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen törene, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL, Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin KILIÇOĞLU, Genel Sekreter Dr. Kenan YAKUBOĞLU, İlahiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ali AKAY, Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Beyaz Önlük Giyme Töreni'nin açılış konuşması, Diş Hekimliği Fakültesi Prof. Dr. Tahsin KILIÇOĞLU tarafından yapıldı.

Beyaz önlüğün ehemmiyetine vurgu yapan Kılıçoğlu, "Sizler biraz sonra saflığın, temizliğin, çalışkanlığın ve fedakârlığın simgesi olan beyaz önlük giyeceksiniz. Bu size büyük bir sorumluluk ve özveri yükleyecektir. Sizleri aramızda görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Hekimlik mesleğinin önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Talip GÜL de bir üniversitenin dünya ile uyum sağlayabilmesi ve rekabet edebilmesinin ancak yaşam boyu eğitime ve akademik çalışmalarda yüksek kaliteye önem vermekle mümkün olduğunu belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından, Üniversitenin Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine Rektör, Dekanlar, Genel Sekreter ve Öğretim Üyeleri tarafından beyaz önlük giydirildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler