Darbeci Sisi hafızalardaki meşru Cumhurbaşkanı Mursi'yi silmek için cinayet işledi

Darbeci Sisi hafızalardaki meşru Cumhurbaşkanı Mursi'yi silmek için cinayet işledi

Muhammed Mursi şehadetine ilişkin bunun sıradan bir ölüm olmadığına dikkat çeken siyasetçiler ve âlimler, darbeci Sisi'nin halkın hafızasındaki meşru Cumhurbaşkanı Mursi'yi silmek için cinayet işlediğini vurguladılar.

Şehit Muhammed Mursi için Diyarbakır İslami STK’ları tarafından düzenlenen basın açıklamasından sonra İLKHA’ya konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş ile İTTİHADUL ULEMA Üyesi Mehmet Şenlik, İslam dünyasını sarsan şehadet haberiyle ilgili önemli tespitlerde bulundular.

Muhammed Mursi’nin şehid olmasıyla dünyanın değişik coğrafyasında Müslümanların bir araya geldiğini ifade eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, Batı’nın cinayet sürecine ilişkin sessizliğine dikkat çekti.

Darbeci Sisi ve avenesinin Muhammed Mursi’den kurtulmak istediğine işaret eden Turgut, “Muhammed Mursi’nin şehadetini tebrik ediyoruz. Muhammed Mursi’nin şehid olmasıyla dünyanın değişik coğrafyalarında milyonlarca Müslüman bir araya geldi. İnşallah bu birlik, dirlik ruhunu oluşturur, Müslümanların gaflet uykusundan uyanmalarına vesile olur. Muhammed Mursi dün mahkeme salonunda ifade verdikten sonra şehid oldu. Sisi ve avenesi Muhammed Mursi’den kurtulmak istiyordu. Çünkü halen bütün dünya Muhammed Mursi’yi, Mısır’ın meşru Cumhurbaşkanı olarak görüyor. Dolayısıyla darbeci Sisi, bunu kırmak için süreç içerisinde bir zehirleme mi veya farklı bir cinayet senaryosu mu uyguladı, bilmiyoruz ama Mursi’yi şehid etti. Çünkü yıllardır Muhammed Mursi’nin tedavi görmediğini, şeker ve tansiyon hastası olduğunu kamuoyu bilmekteydi.” dedi.

“Sisi ve diğer çağdaş firavunlar bilsinler ki, sonları yakındır”

Avrupa’nın iki yüzlülüğüne işaret eden Turgut,  Batı’nın kendi demokrasi putunu yine kendisinin yediğini söyledi.  Turgut, “Bir tarafta idama karşı olduklarını söyleyecekler ama kısa bir süre önce de Avrupa’dan bir heyet, Mısır’da 9 gencin idamının hemen akabinde Mısır’a gelip bir toplantı yapacaklar. Bu onların yaptıkları demokrasi putunu yine kendileri yemeleri demektir. Bu tür şehadet haberleri elbette ki bizleri üzmekte ve derinden sarsmaktadır. Ama her şehadetten sonra Müslümanların birliği ve gaflet uykusundan uyanması söz konusu oluyor. Dolayısıyla Sisi ve diğer çağdaş firavunlar bilsinler ki  sonları yakındır. Zira küfür devam eder ama zülüm asla devam etmez. Sonlarını Rabbim bu dünyada görmeyi bizlere nasip etsin.” İfadelerini kullandı.

“Muhammed Mursi, asrımızın firavunlarına karşı Mısır’da zamanın Musa’sıdır”

Mısır’ın firavunlar ülkesi olduğunu buna karşın her firavuna karşı bir Musa’nın olduğunu ifade eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş, günümüzün Musa’sının da Muhammed Mursi olduğunu söyledi.

Muhammed Mursi’nin periyodik bir cinayetle şehid edildiğine dikkat çeken Aktaş “Muhammed Mursi, İslam’ın aziz, hakikaten şerefli ve dik duruşlu adamıydı. Rabbim onu makamında şehadet ile mükâfatlandırsın ve aziz davanın şehidleri ile kardeş eylesin inşallah. Mısır firavunlar ülkesi, firavunların her zaman zulmü olmuştur ama Rabbim firavunlara karşı Musa’ları muhakkak göndermiştir. İşte asrımızın firavunlarına karşı Mısır’da zamanın Musa’sı olarak diyebileceğimiz Mursi… Rabbim muvaffak ve muzaffer kıldı. Mısır’da halk tarafından ilk defa seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi’yi, başta siyonist terör rejimi olmak üzere bütün emperyalist güçler, -Hasan El Benna gibi mukaddes bir davanın kurucusu olan İhvanın alt yapısında yetişen bu insanı- darbeyle indirdiler. Mısır’da binlerce kardeşimiz şehid oldu, yüzlerce ocaklar söndürüldü, binlerce insan hicret etmek zorunda kaldı ve binlerce kardeşimiz zindanlara atıldı. Zalim ve firavunların mahkemelerinde yargılanıp birçok cezaya duçar oldular, gencecik bedenler Allah’ın dini uğrunda canlarını seve seve feda ettiler.”

“Darbeci Sisi, Muhammed Mursi’yi periyodik bir cinayetle şehid etti”

Darbeci Sisi’nin, Muhammed Mursi’yi periyodik bir cinayetle şehid ettiğine dikkatleri çeken Aktaş, “Bu şehadetle birlikte kamuoyunun bunu iyice irdelemesi lazım. Bu olaya mahkemenin ortasında bir mahkûmun düşüp ölmesi gibi bakılmamalıdır. Asıl konu periyodik olarak verilmiş olan zehir ya da yapılmış olan komplolarla mahkeme salonunda, herkesin görebileceği bir şekilde ölmesini sağlayabilecekleri bir programın uygulanmasıdır.”

Aktaş, “Biran önce ümmet dirilmeli, bu ruhu yeniden yakalamalı, kardeşliği yeniden bütünleştirmeli, kâfir ve emperyalist güçlere asla taviz vermemeli, onlarla işbirliği içinde olmamalı, saflarını netleştirmeli ve ümmet bilinciyle bir araya gelmelidir.” şeklinde konuştu.

“Muhammed Mursi’nin şehadeti, İslam dünyasında halkın uyanışına vesile olacaktır”

İTTİHAD’UL ULEMA Üyesi Mehmet Şenlik de, Muhammed Mursi’nin şehid edilmesini cinayet olarak nitelendirdi. Şenlik, “Cinayet olduğu açıktır. Bunu bilerek çok kötü şartlarda zindanlarda tuttular. Sağlığı gün gittikçe kötüye doğru giden Mursi, daha önce iki defa kalp krizi geçirdiği halde ciddi bir müdahale, tedavi yöntemi uygulanmadı. Bu da şehadete ulaşmasına sebep oldu. Dolaylı yoldan bunu istiyordular ve uyguladılar. Aslında bu bir proje ve hedefti. Zalimler hedeflerine ulaştı. Nasıl ki onların bir projesi varsa Allah’ın da bir projesi, hedefi vardır. İnşallah Allah onların proje, hedeflerini bozacak ve Allah’ın hükmü hâkim gelecektir.

Şehid Mursi’nin şehadeti İnşallah bütün İslam dünyasında gerek Müslüman Âlimler Birliği ve gerekse ülkemizdeki İTTİHAD’UL ULEMA gibi camiaların içerisinde ciddi bir hareketlenmeye, halkın uyanışına, zulmün yüzünün daha net bir şekilde keşfedilmesine vesile olacaktır. Zulme karşı önceden tedbirlerini almaları gerektiğini fehmettirecektir inşallah. Rabbim ümmete birlik ve beraberlik nasip eylesin. Şehitlerimizin kanını bizler için heder değil bereketli, uyanışımıza vesile kılsın.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.