DİB Erbaş'tan kadın vaizlere: "İyi çalışırsanız inancımızı kimse istismar etmeye kalkamaz"

DİB Erbaş'tan kadın vaizlere: "İyi çalışırsanız inancımızı kimse istismar etmeye kalkamaz"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, kadın il müftü yardımcıları ve başvaizleri kabul etti.

Erbaş, "Elhamdülillah, milletimize her alanda hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Din-i mübin-i İslam’ın anlatılması, yaşanması için milletimize yardımcı olma noktasında illerimizden, ilçelerimizden, köylerimizden mezralarımıza varıncaya kadar karış karış her tarafa yetişmeye çalışıyoruz. Kur'an kurslarımızla, camilerimizin kürsüleriyle, minberleriyle, mihraplarıyla, okullarımızda zaman zaman derslere girerek pek çok vesile ile din-i mübin-i İslam'ı anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

Kadınlara yönelik hizmetlerin toplumdaki etkisine işaret eden Erbaş, "Kadınların, kızlarımızın sahih dini bilgiyle donatılmış olması sadece kendisi için faydalı bir şey değil, aynı zamanda eşi, çocukları, akrabaları, komşusu, herkes için önemli, herkesi etkiliyor. Dolayısıyla sizin yapmış olduğunuz hizmetlerin katsayısı çok daha fazla. Bunu hep görüyoruz. Alana gittiğimizde, yapmış olduğumuz il buluşmalarında, Kur’an kurslarımızın çok etkili eğitimlerinde görüyoruz ve Allah'a şükrediyoruz." şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak kadınlara yönelik hizmetleri çok önemsediklerini ifade eden Erbaş, İhtiyaç Odaklı Kur’an Kurslarıyla, Aile İrşat Bürolarıyla yapılan hizmetlere dikkat çekti.

Din istismarını önleme noktasında hoca hanımlara büyük görevler düştüğünü kaydeden Erbaş, şunları söyledi:

"Eğer sizler, hoca hanımlar iyi çalışırsanız inancımızı kimse istismar etmeye kalkamaz. Gittiğim illerde diyorum ki hoca hanımlara, sizler Kur'an kurslarınıza insanlar gelsin diye beklemeyeceksiniz, gelenleri okutacaksınız ama oturduğunuz mahalledeki her ev sizin için bir Kur'an kursu. Kapı kapı dolaşacaksınız, çalışacaksınız. Gideceksiniz halini hatırını soracaksınız. ‘Bir derdiniz bir tasanız var mı, ben bu mahallenin Kur'an kursu öğretmeniyim, Kur'an kursumuz şurada, buyurun gelin’ diye hanımları bizim ziyaret etmemiz gerekiyor. Ve öyle zannediyorum ki, yapmış olduğumuz faaliyetler içerisinde en etkili olan hizmet bu olacak."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.