Din-Bir-Sen Adıyaman il Başkanı: Kur'an ve Sünnet cinsi sapkınlıkları yasaklamıştır

Din-Bir-Sen Adıyaman il Başkanı: Kur'an ve Sünnet cinsi sapkınlıkları yasaklamıştır

​Diyanet İşleri Başkanının, Kur'an'ı- Kerim'de eşcinselliğin ve zinanın yasak kılındığını belirtmesi üzerine bazı kesimlerce Prof. Dr. Ali Erbaş'a yönelik yapılan saldırılara, tepkiler gelmeye devam ediyor.

Din-Bir-Sen Adıyaman il Başkanı Ahmet Bozan, İHD tarafından Erbaş'a yönelik yapılan suç duyurusunun kabul edilemeyeceğini belirterek, "Hutbesinde cinsel sapkınlara yönelik 'nefret' söyleminde bulunduğu gerekçesiyle İHD, Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığımız dengedir. Yıpratılmasına asla müsaade etmeyiz." dedi.

"Tüm kötülük ve salgın hastalıklar eşcinsellikten kaynaklanıyor"

Daha önceki yıllarda da Ali Erbaş'a yönelik aynı gerekçeyle suç duyurusunda bulunulduğunu belirten Bozan, "Diyanet İşleri Başkanımız sayın Prof. Dr. Ali Erbaş'ın 5 Temmuz 2019'da okunan hutbede de eşcinseller için 'Tüm kötülük ve salgın hastalıkların eşcinsellikten kaynaklandığını' söylediği hutbesi nedeniyle suç duyurusunda bulunulmuştur. İnsan; düşünme, idrak etme, muhakeme etme ve mukayesede bulunma yeteneğine sahip bir varlıktır. Bu belirleyici özellik sadece insanoğluna verilmiş olup kulak, göz, kalp, el ve ayak gibi diğer organlarla desteklenmiştir. Bir bakıma kişi niyet, düşünce, anlam ve ifadelerini ancak güzel söz ve konuşmalarla somut hale getirmektedir. Bu nedenle fert ve toplum hayatında söz ve kelimelerin taşıdığı anlam ve ortaya konuluş biçimi önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.

"Zina haramdır, livata haramdır ve rezilliktir"

Zinanın haram olduğunun İslami bir hüküm olduğunu vurgulayan Bozan "Zira sebep ve sonuç ilişkileri bu tür söz ve konuşmalar sayesinde şekillenmektedir. Diğer bir ifade ile fertler birbirlerine yaptıkları konuşmalardan etkilenmektedirler. Bu etkileşim sonucunda bu husus, Kur'an-ı Kerim'de şöyle ifade edilmiştir: 'Kullarıma söyle: (İnsanlara karşı) en güzel sözü söylesinler. Çünkü şeytan aralarını bozar.' (İsra, 53). Bu nedenle Diyanet İşleri Başkanlığı ve diyanet mensubu İmam Hatipler, Türkiye de bir köprüdürler. Diyanet işleri başkanlığımız dengedir. Yıpratılmasına da asla müsaade etmeyiz. Sayın Başkanımızın Cuma hutbesinde söyledikleri, Kitabımız Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz Allah Resulü Hazreti Muhammed (Aleyhisaletu Vesselem)'in söylediklerinden başka bir şey değildir. Zina haramdır, livata haramdır ve rezilliktir. Sözde İnsan Hakları Derneğini şiddetle kınıyoruz. Ali Erbaş yalnız değildir." şeklinde konuştu.


Din-Bir-Sen Adıyaman il Başkanı: Kur'an ve Sünnet cinsi sapkınlıkları yasaklamıştır

Din-Bir-Sen Adıyaman il Başkanı: Kur'an ve Sünnet cinsi sapkınlıkları yasaklamıştır

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler