Din-Bir-Sen Bitlis Şubesi: Diyanet İşleri Başkanlığının yıpratılmasına müsaade etmeyeceğiz

Din-Bir-Sen Bitlis Şubesi: Diyanet İşleri Başkanlığının yıpratılmasına müsaade etmeyeceğiz

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında, İnsan Hakları Derneği (İHD) tarafından yapılan suç duyurusuna tepki gösteren Din-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Ahmet Kartal, eşcinselliğin toplumsal bir sorun haline geldiğini söyledi.

İslam’ın kesin olarak haram kıldığı ve son zamanlarda toplumsal bir sorun haline gelen zina ve eşcinselliğin, İstanbul Sözleşmesiyle güvence altına alınmasına tepkiler çığ gibi büyüyor.

Cuma hutbesinde luttiliği ve eşcinselliğin İslam tarafından lanetlendiğini belirten Erbaş hakkında suç duyurusu yapıldı.

Yapılan suç duyurusuna farklı kesimlerden tepkiler gelmeye devam ediyor. Din-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Ahmet Kartal, Diyanet işleri Başkanlığının görevi; İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak ile ilgili işleri yürütmek ve din konusunda toplumu aydınlatmak olduğunu dile getirerek, Erbaş’ın açıklamasını yerinde gördüklerini söyledi.

Kartal, “İHD yetkililerine sesleniyoruz, siz, eşcinsel dostu, dine, diyanete kısacası İslam’a düşman bir dernek olabilirsiniz ama bu ülkede, bu İslam toplumunda, Müslümanların değerlerini hiçe sayamazsınız. Diyanet İşleri Başkanının vazifesi gereği eşcinselliğin kötülüğünü dile getirmesini ile ilgili suç duyurusunda bulunmanız kabul edilemez bir durumdur. Bir avuç insanı mutlu etmek için nüfusunun yüzde 98'i Müslüman olan bu milletin değerlerine dokunmaya hakkınız yoktur. Herkes bilsin ki insanlığın yüz karası olan bu sapkınlığın, Anadolu’ya yayılmaması için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

“Bu sapkınlık cesaretini İstanbul Sözleşmesi ve CEDAW’dan alıyor”

Bu sapkınlığın, gücünü İstanbul Sözleşmesi’nden aldığının altını çizen Kartal, meclisi göreve davet ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Bu sapkınlık, cesaretini İstanbul Sözleşmesi ve CEDAW gibi uluslararası sözleşmelerden alıyorlar. Bu sözleşmelerin ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ adı altında aile yapımızı hedef almaktan başka hiçbir şeye yaramadığını bilmenizi ve bir an evvel iptali için harekete geçmenizi bekliyoruz. Cumhurbaşkanımıza da sesleniyoruz, İstanbul Sözleşmesi her ne kadar 4 partinin oylarıyla kabul edilmişse de Ak Parti iktidar olduğu için özellikle Ak Partiye mal ediliyor. Tereddüt etmeden bir an evvel bu sözleşmenin feshi için parti olarak tarafınızı belirlemenizi, bu konuda mücadele vermenizi istiyoruz.”

Eşcinsel evliliklerin bir insan suçu olduğuna dikkat çeken Kartal, Müslümanım diyen herkesi İstanbul ve CEDAW Sözleşmesi’ne karşı durmaya davet etiklerini belirtti.


Din-Bir-Sen Bitlis Şubesi: Diyanet İşleri Başkanlığının yıpratılmasına müsaade etmeyeceğiz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.