Din-Bir-Sen Van Şubesi’nden seçim değerlendirmesi

Din-Bir-Sen Van Şubesi’nden seçim değerlendirmesi

Din-Bir-Sen Van İl Başkanlığı, 1 Kasım seçimleriyle ilgili yazılı bir değerlendirme yaptı.

Demokratik Sendikalar Konfederasyonu (DESK) ve Din-Bir-Sen Van İl Başkanı Yusuf Adli, 1 Kasım seçimleriyle ilgili yazılı bir değerlendirme yaptı.

Açıklamasında 7 Haziran seçimlerinin bir istikrarsızlık ortamı ortaya çıkardığını belirten Yusuf Adli, 1 Kasım seçimlerinin dünya Müslümanlarını umutlandırdığını söyledi.

“1 Kasım seçimi dünya Müslümanlarını umutlandırmıştır”

1 Kasım seçiminde halkın istikrardan yana oy kullandığını belirten Adli, “Ülkeyi tek başına yönetecek bir siyasi partiden yana tercihini kullanan seçmen, diğer siyasi partilere açık mesajlar verdi. Komşu ülkelerle olan siyasi gerginliğin yeniden düzelmesi, ekonomik istikrarın yeniden canlanması; yurt içi ve yurt dışı yatırımcı ve sanayicinin korkusuzca ülkemizde yatırımlar yapması için tercihini tek parti iktidarından yana kullanan seçmen, hiç şüphesiz ki esnafın, çiftçinin, emekli ve memurun umudunu da korudu” dedi.

“Ak Parti bütün milleti kucaklayıcı bir siyaset gütmelidir”

Seçim sonuçlarıyla dünya Müslümanlarının umutlandığını dile getiren Yusuf Adli, “Yüzde 92’si Müslüman olan toplumumuzun 1 Kasım seçimi ile ortaya koyduğu milli irade, dünyaya da olumlu yansımıştır. Özellikle ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli vatandaşlarımız son derece sevinçli ve geleceğinden umutlu. Sınırlarımızdaki Müslümanlarda tek parti iktidarının kendi gelecekleri için olumlu olduğunu düşünmektedir. Bütün olumsuzluklara rağmen yüzde 49’luk halk desteğini arkasına alan AK Parti, bundan sonraki süreci çok iyi değerlendirmelidir. Seçmenin mesajlarını iyi okumalı ve bütün milleti kucaklayıcı bir siyaset gütmelidir. Ülkenin yönetiminde 78 milyon halka eşit hizmet götürmeli ve söylemlerinde yapıcı olmalıdır. Ülkemizdeki gerginliği giderici söylemler geliştirmelidir. Vatandaşı etnik kökenine, mezhebine göre değerlendirmemeli ve bütün halkı kucaklayıcı bir yönetim sergilemelidir. Tek başına iktidar olmanın rehavetine kapılmamalı ve geçmişte yaptığı hataları tekrarlamadan ülkeyi yönetmelidir.” İfadelerine yer verdi.

“Kamuda yaşanan haksızlıklara son verilmelidir”

Ak Parti ile ilgili beklentilerini de dile getiren Adli, “Kamuda yaşanan haksızlıklara son verilmelidir. Seçim öncesi vaatler tutulmalı ve özellikle memur emeklilerinin durumunu düzeltici düzenlemeler yapılmalıdır. Halkın refah düzeyini artırıcı reformlar yapılmalıdır. Devlet erkânının, sendikalara tarafsız yaklaşmalarını istiyoruz. Din-Bir-Sen olarak, 1 Kasım seçiminin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.