Direniş gruplarından Gazze'ye yönelik ablukaya tepki

Direniş gruplarından Gazze'ye yönelik ablukaya tepki

Filistinli gruplar, Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılmasını hızlandırmak ve şehrin yeniden imar sürecini sonuçlandırmak için siyonist işgal rejimine baskı yapılması çağrısında bulundu.

Siyonist işgal rejimine karşı mücadele eden Filistinli direniş grupları, bölgesel gelişmeleri ve Gazze'nin son durumunu ele almak üzere bir araya geldi. Toplantı sonrası gruplar, yayınladıkları ortak bildiri ile görüşme sonuçlarını duyurdu.

Filistinli gruplar, işgal altındaki Batı Şeria'nın muhtelif noktalarında siyonist işgal rejimi askerlerine karşı koyan ve direniş gösteren Filistinli gençleri selamlarken, gençlerin yalnız olmadığını vurguladı.

Tüm Filistinlilere, Batı Şeria ve Kudüs'te direnişin artırılması ve siyonist işgale karşı verilen tepkinin sürdürülmesi çağrısı yapan gruplar, direnişçi gençlerden, siyonist işgalcilerin bulunduğu yerleri ateşe vermelerini talep etti.

Açıklamada, "idari tutukluluk" zulmünü protesto etmek amacıyla açlık grevine girenler başta olmak üzere işgal zindanlarındaki Filistinli esirlere destek vermenin önemi üzerinde duruldu.

Siyonist işgal rejiminin, çocuk haklarını ihlal edenlerin yer aldığı "utanç listesi" olarak da bilinen kara listeye dahil edilmemesine tepki gösterilen açıklamada, işgal rejiminin, Filistin topraklarında savaş suçları işlediğine, kundaktaki bebekleri vahşice katlettiğine ve sivil yerleşim yerlerini acımasızca bombaladığına dikkat çekildi.

Filistinli gruplar, Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılmasını hızlandırmak ve şehrin yeniden imar sürecini sonuçlandırmak için siyonistlere baskı yapılması çağrısında bulundu.

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Gazze Sorumlusu Yahya Sinvar, HAMAS ve işgal rejiminin vardığı ateşkesin kalıcı hale getirilmesi için yürütülen çalışmalar bağlamında abluka altındaki Gazze'ye gelen Wennesland ile bir araya gelmişti.

Filistin direnişinin tarihe geçen isimlerinden Sinvar, Birleşmiş Milletler (BM) Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland ile gerçekleştirdiği görüşmenin kötü geçtiğini bildirmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler