Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: BAE, Mısır ve Fransa Libya'da ateşkesi sabote ediyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: BAE, Mısır ve Fransa Libya'da ateşkesi sabote ediyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya'da ateşkes sürecine ilişkin, "Süreci sabote eden ülkeler olarak BAE, Mısır ve Fransa'yı sayabilirim." dedi.

Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile birlikte gittikleri Moskova'daki temasları sırasında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısırlı yetkililerin de aynı zamanda Moskova'da bulunduğunu belirterek, "Biz Ruslara, 'Biz bunları kesinlikle toplantılarımızda istemeyiz, bunlar anlaşmayı sabote edebilirler.' dedik." ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, söz konusu krizin tırmanması yönünde özellikle BAE'nin tutumuna dikkati çekerek, "Bana göre BAE daha agresif bu konuda. Hatta Fransa'yı da göz ardı etmemek lazım. Fransa, Hafter'i destekliyor. Fransa, her konuda kendisine bir rol biçiyor, bir inisiyatif almaya çalışıyor. Orta Doğu, Suriye ve diğer konularda, hatta Berlin Zirvesi konusunda bile bunu gördük. Kendisinin içinde olmadığı bir şeyi sabote etme konusunda Fransa'nın üstüne yok. Hafter'in saldırıyı başlatması ve sonrasındaki gelişmelerde sergiledikleri tutum sebebiyle süreci sabote eden ülkeler olarak BAE, Mısır ve Fransa'yı sayabilirim." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.