Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya'ya ilave asker gönderilmeyeceğini açıkladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya'ya ilave asker gönderilmeyeceğini açıkladı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Libya'da ateşkese uyulduğu sürece ilave asker gönderilmeyeceğini belirterek, Libya konulu Berlin'de yapılacak bakanlar seviyesindeki toplantının tam tarihinin organizasyonu yapan Almanya tarafından belirleneceğini söyledi.

BM'nin Libya'ya silah ambargosu ve yaptırım kararı olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 2259 sayılı kararı, Libya'da istikrar için tüm üye ülkelerin diğer aktörlerle, yani Hafter ile bağlantılarını kesmeleri, Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ve Başbakan Fayiz es-Serrac'ı desteklemeye çağırıyor. Ama en önemli konu ve kriter, çatışmaların durması ve ateşkestir. Herkes ateşkese uyduğu sürece, Libya veya diğer ülkelere yönelik yaptırımları konuşmayacağız, siyasi sürece ve bu sürecin hızlandırılmasına odaklanacağız." dedi.

Türkiye'nin Libya'daki asker sayısını artırmayacağını söyleyen Çavuşoğlu, "Libya'da ateşkese uyulduğu sürece şimdilik hiç kimsenin askeri danışman, birlik veya başka ülkelerden paralı asker göndermeyeceği, hiçbir şekilde daha fazla ilave personel sağlanmayacağı konusunda anlaştık. Herkes taahhütte bulundu." ifadelerine yer verdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler