Dışişleri Bakanlığı: ABD ile Taliban'ın şiddeti azaltma çabaları memnuniyet verici

Dışişleri Bakanlığı: ABD ile Taliban'ın şiddeti azaltma çabaları memnuniyet verici

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "ABD ile Taliban'ın 22 Şubat'tan itibaren Afganistan çapında 7 gün süreyle şiddetin azaltılması üzerinde mutabık kalmalarını memnuniyetle karşılıyoruz." denildi.

Dışişleri Bakanlığının resmî sitesinde yapılan açıklamada, "Bu süre boyunca mutabakat hükümlerine titizlikle riayet edilmesi ve şiddet eylemlerinden kaçınılması önem taşımaktadır." ifadelerine yer verildi.

Bakanlık açıklamasında, "ABD ile Taliban arasında imzalanması öngörülen anlaşmanın, Afganlar arası müzakerelerle tesis edilecek kalıcı barışın önünü açmasını temenni ediyoruz. Bu sürecin başarıyla tamamlanması için tüm kesimleri içeren kapsayıcı bir nitelik taşıması ve herkesin yapıcı bir tutum sergilemesi lazım geldiğini bir kere daha vurguluyoruz." denildi.

Türkiye'nin dost ve kardeş Afganistan halkına destek olmaya devam edeceğinin vurgulandığı açıklamada, "Afganistan'da kalıcı barışın tesisi için başta bölge ülkeleri olmak üzere tüm uluslararası aktörleri gerekli desteği sağlamaya davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.