Diyanet-Sen Adıyaman Şube Başkanı: "Zinayı normal görmemizi kimse beklemesin"

Diyanet-Sen Adıyaman Şube Başkanı: "Zinayı normal görmemizi kimse beklemesin"

​24 Nisanda Ankara'da verdiği hutbe sonrasında cinsel sapkınlığı, zinayı savunan ve sahiplenen kesimlerce hedef gösterilen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a Diyanet-Sen Adıyaman Şube Başkanı Emin Çil'den destek geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığının köklü ve saygın bir kuruluş olduğunu dile getiren Çil, "Kurumumuzun saygıdeğer Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın cuma hutbesinde İslam’ın en temel yasaklarından birisi olan zina ve eşcinselliğin Kur'an'da lanetlendiğini söylemesinden dolayı sözde İnsan Hakları Derneği tarafından suç duyurusunda bulunulmasını kınıyor. Diyanet İşleri Başkanımızın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz." dedi.

"Zina ve eşcinselliğin lanetlendiğini Diyanet İşleri Başkanımız söylemeyecek de kim söyleyecek?"

Zinanın haramlığının Kur'an-ı Kerim'de sabit olduğunu belirten Çil, konuşmasına şöyle devam etti:

Diyanetimize ve onun saygıdeğer başkanına yapılan acımasız saldırılara karşı olduğumuzu tek dil ve söylemle dünyaya haykırıyoruz. İslam’ın en temel yasaklarından olan zina ve eşcinselliğin Kur’an’da lanetlendiğini Diyanet İşleri Başkanımız söylemeyecek de kim söyleyecek. Zinanın ve eşcinselliğin zararları ortadayken insan hakları bahane edilerek bunun söylenmesine bile tahammül edilememesi neyin şımarıklığı ve azgınlığıdır. Herkes tarafından bilinmektedir ki sigara sağlığa zararlıdır. Birilerinin sigara içmesi sigaranın sağlığa zararlı olduğu gerçeğini değiştirmez. Sigara sağlığa zararsızdır da diyemezler. Zinanın, eşcinselliğin ferdi ve toplumsal zararları ortadayken birileri zina yapıyor diye bunu normal görmemizi bizden kimse beklemesin. Kanunda bu yaptığınız suç olmayabilir ancak bunun zararları ortadayken siz rahatsız oluyorsunuz diye başımızı kuma gömmeyeceğiz.

"Yetkilileri toplum yapımıza uygun düzenlemeler yapılmalı"

Zina ve cinsel sapıklığın ferdi ve toplumsal zararlarının görmezden gelindiğini vurgulayan Çil, "Bu kişilerin, Yüce Kitabımız Kur'an'da bunlarla ilgili ayetlerin söylenmesine bile tahammül edememesi İstanbul Sözleşmesinden aldıkları güç iledir. Yine bu güç iledir ki Türkiye’nin bu konuda en yetkili kişisi Diyanet İşleri Başkanı’nın yaptıklarının zararlarını söylemesinden dolayı onun hakkında suç duyurusunda bulunma ve görevden alınmasını talep etme cüretini gösterebiliyorlar. Devlet yetkililerimizi toplum yapımızı dinamitleyen bu tür sözleşmelere imza atmak yerine kendi toplum yapımıza uyan düzenlemeler yapmaya davet ediyoruz." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın yanında olduklarını belirten Çil, "Dönem dönem asılsız bahanelerle Diyanet İşleri Başkanlığı ve onun başkanları yıpratılmaya çalışılmaktadır. Sözde insan hakları derneğinin bu kişilerin avukatlığını yaparak Diyanet İşleri Başkanımız hakkında suç duyurusunda bulunmasını kınıyor, sonuna kadar Diyanet İşleri Başkanımızın yanında olduğumuzun bilinmesi istiyoruz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler