Diyarbakır'da 4 dilde koronavirus anonsları yapılarak vatandaşlar uyarılıyor

Diyarbakır'da 4 dilde koronavirus anonsları yapılarak vatandaşlar uyarılıyor

​Bağlar Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen Covid-19 salgınını önlemeye yönelik yeni tedbirler kapsamında ilçe genelinde geniş kapsamlı denetim seferberliği başlattı.

Diyarbakır'da koronavirus vakalarının artması üzerine önlemleri artıran Bağlar Belediyesi, mahallelerde, Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Zazaca anonslarla durumun ciddiyetine dikkat çekiyor.

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ve emniyetin de destek verdiği denetimler kapsamında sokaklardan fırınlara kadar toplu etkileşim ve iletişimin olduğu birçok alanda denetimler gerçekleştirilerek uyarılar yapıldı.

Zabıta ekipleri gece gündüz denetim yapacak

Bağlar Belediyesi, yeni tip Coronavirus salgınına karşı yeni denetim tedbirlerini devreye soktu. Vaka sayısının yeniden yükselme eğilimine göstermesi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen ek tedbirlerin ardında harekete geçen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, zabıta ekiplerinin 24 saat sahada kalarak yaşamın her alanında denetimler gerçekleştirmeleri talimatını verdi.

Gruplar halinde görevlendirilen ekipler, ilçenin birçok noktasında vatandaşları ve esnaflara uyarılarda bulunuyor. Kuruçeşme bölgesinde vatandaşlara sosyal mesafe ve maske uyarısında bulunan zabıta ekipleri, şikâyet konusu olan kaldırım işgallerine de son verdi.

Fırınlara ve kaçak hayvan kesimine yasal işlem

İlçedeki fırınlara çıkarma yapan ekiplerin gündeminde son zamanlarda şikayetlere neden olan gramaj ve fiyat dengesizliği vardı. Kurallara uymayanlar hakkında işlem uygulanırken, birçok işletme de uyarıldı.

Yeniköy Mahallesi’nde kaçak olarak gerçekleşen hayvan kesimleri belediye ekiplerini harekete geçirdi. Bugüne kadar defalarca gündeme gelen ve her defasında kaldırılarak işlem yapılan kaçak et kesimi ve satışı hakkında ilgili kişilere yönelik yasal işlem uygulandı.

Ekipler, gün boyu cadde ve sokaklarda Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça dillerinde araçlardan anonslar yaparak tehlikenin duruma dikkat çekiyor.

“Tüm ekiplerimizle seferberlik ilan ettik”

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Sunay Caddesi’nde esnaf ve vatandaş ziyaretinde bulunarak maske, sosyal mesafe ve temizlik gibi önemli konularda uyarılar yaptı. Beyoğlu, hem salgınla ilgili birebir uyarılarda bulundu, hem de esnafların sorun ve taleplerini dinleyerek samimi duygularla dertleşti.

Beyoğlu, "Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen yeni tedbirler salgını önlemede büyük önem taşıyor. Rutin olarak pandeminin başladığı tarihten bu yana sahadayız ve tedbirleri uygulamaya büyük gayret gösteriyoruz. Bu defa iş çok daha ciddi. Salgın artıyor, tehlike büyüyor. Yeni bir seferberlik ilan ettik. Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz sayın Münir Karaloğlu’nun talimatları ve desteğiyle tüm ekiplerimizle mücadele ederek tehlikenin önünü almaya çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımızdan ricamız kurallara eksiksiz olarak riayet etmeleridir. Bu işin şakası yok. Tedbir almaktan başka şansımız yok. İlan edilen kurallara uyarsak toplum olarak bu işte başarı sağlarız." dedi.


Diyarbakır'da 4 dilde Coronavirus anonsları yapılarak vatandaşlar uyarılıyor

Diyarbakır'da 4 dilde Coronavirus anonsları yapılarak vatandaşlar uyarılıyor

Diyarbakır'da 4 dilde Coronavirus anonsları yapılarak vatandaşlar uyarılıyor

Diyarbakır'da 4 dilde Coronavirus anonsları yapılarak vatandaşlar uyarılıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler