Diyarbakır'da Ak Parti siyaset akademisi kursu düzenlendi

Diyarbakır'da Ak Parti siyaset akademisi kursu düzenlendi

​AK Parti Diyarbakır il teşkilatı Ar-Ge birimi tarafından düzenlenen siyaset akademisinin ilk konferansına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz katıldı.

Merkez Yenişehir ilçesi öğretmenevi konferans salonunda gerçekleşen programda açılış konuşmasını AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak yaptı. Ardından eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, katılımcıları selamladı.

Düzenlenen kursun ilk dersini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz verdi. Yılmaz, AK Parti hükümeti döneminde ekonomiden sosyal hayata, demokrasiden dış ilişkilere kadar önemli değişim ve dönüşümlerin yaşandığını aktardı.

Diyarbakır'da siyaset akademisine çok büyük bir ilginin olduğunu söyleyen Yılmaz, "Önceki dönemde katılımın 120 iken bu dönem 400'ün üzerinde olması Diyarbakır'ın siyasete olan ilgisini ortaya koyuyor. Türkiye genelinde 18 dönem içerisinde bu kurslara 75 bin civarı katılım olmuş ve 30 bin kişi başarı sertifikası almıştır." dedi.

Siyaseti, değişim ve dönüşüm sürecini yönetme sanatı olarak tanımlayan Yılmaz, "AK Partinin uzun süren iktidarında ülkemizin dönüşümünde ve demokratik siyaset anlamında çok ciddi katkılar yaptığını ve başarılara imza attığını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Sosyal alandaki başarılar ekonomi ile bağdaşıyor"

Ekonomi alanındaki gelişmeleri aktaran Yılmaz, "Ekonomi alanında, son zamanlarda yaşanılan birçok saldırıya, sıkıntıya ve terörle mücadeleye rağmen ekonomimiz bugün dayanıklılığını ortaya koyuyor ve İnşallah önümüzdeki dönemlerde çok daha iyi yerlere geleceğiz. Sosyal hayatta, gelir dağılımını düzeltmede, yoksullara yardımda, engellilere destekte birçok başarı sağladık. Bu da ekonomiyle bağdaşıyor." şeklinde konuştu.

Ortadoğu'nun güç çatışmalarının alanı haline geldiğini ifade eden Yılmaz, "Bu dönemde Türkiye'de istikrarlı bir yönetim olması sayesinde çok büyük badireler atlattık. Bunlar dünyayla ve bölgeyle ilgili meseleler. FETÖ'den PKK ve DEAŞ'a kadar tüm yapılar, çeşitli bağlantılar ile yönetilen uluslararası örgütlerdir. Çukur olaylarından 15 Temmuz olaylarına kadar tüm bu yaşananlar biliniyor zaten." dedi.

"Suriye'nin kaynakları o halka aittir, onların çıkar ve gelecekleri için kullanılmalıdır"

Fırat'ın doğusuna yönelik yapılan operasyonu değerlendiren Yılmaz, Türkiye'nin gerçekleştirildiği operasyonun amacının güvenli bölgeler oluşturmak ve Suriyelilerin ülkelerine geri dönmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Yılmaz, "Suriye'nin petrolleri ne ABD ne Rusya ve ne de halkını katleden rejim güçlerine aittir. Suriye'nin kaynakları o halka aittir, onların çıkar ve gelecekleri için kullanılmalıdır. Aynı şey Ortadoğu'daki birçok ülke için geçerlidir." ifadelerini kullandı.

Bölgedeki ekonomik gelişime dikkat çeken Yılmaz şunları söyledi:

"Güneydoğuda tekstil alanında ciddi bir canlanma görüyoruz. Diyarbakır'da Allah'ın izniyle tekstil sanayi yapacağız. Hazırlıkları yapılıyor, çalışmalar başladı ve inşallah birçok gencimize istihdam alanı sağlanmış olacak. 2002 yılında doğu-güneydoğu ihracatı 700 milyon dolar değilken geçen yıl 9,2 milyar dolara ulaştı. Tüm olumsuzluklara rağmen bu başarıyı gösteren bu bölge önümüzdeki dönem Allah'ın izniyle bir sıçrama yapacak."

İLKHA


Diyarbakır'da siyaset akademisi kursu düzenlendi

Diyarbakır'da siyaset akademisi kursu düzenlendi

Diyarbakır'da siyaset akademisi kursu düzenlendi

Diyarbakır'da siyaset akademisi kursu düzenlendi

Diyarbakır'da siyaset akademisi kursu düzenlendi

Diyarbakır'da siyaset akademisi kursu düzenlendi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.